Kakve su žene s tim imenom?

Šarmantne, elegantne, kreativne: Sretan imendan drage Željke

Za žene koje nose ime Željka kažu da samopouzdane i uspješne, a 23. svibnja slavimo baš njihov dan

Imendan Željka

Svi znamo bar jednu Željku, a danas one slave imendan. Ime Željka dolazi od imenice želja. Najčešće se tumači kao prijevod latinskog imena Desiderius, koje se zasniva na riječi želja, čežnja. Ovo ime se često javlja u obliku imena Željana i Želja.

Zanimljivo je da se u prošlosti (ne tako davnoj) ime Željka često davalo djetetu koje su roditelji dugo priželjkivali, za kojim su čeznuli. I onda je došla prekrasna mala djevojčica - i dobila divno ime Željka. Kad bismo trebali jednostavno opisati značenje imena Željka to bi bilo 'jedva dočekana' i ''priželjkivana'. No, kakve su žene s tim imenom?

Analiza imena Željka po slovima

Ž - optimistične i karizmatične osobe

E - osobe koje vole slobodu, senzualne su i entuzijastične

LJ- puno razmišljaju, dobri su prijatelji i paze da su svi u njihovom životu sretni

K - teže prosvjetljenju

A - ambiciozne i slobodoumne

Željke su odgovorne i stabilne. Imaš dar takta i diplomacije te posjeduješ šarmantnu, laganu narav koja je privlačna drugima. Želiš razumjeti srce i um svih i mogla bi biti vrlo uspješna u poslu ili volonterskom radu, ako izabereš karijeru gdje je važna komunikacija s ljudima.

Ovo ti ime također daje ljubav prema domu i obitelji, a kao roditelj vjerojatno si poštena i razumna. Uvijek ćeš se sjetiti što su ti prijatelji rekli da vole i žele i iznenaditi ih, jer želiš da ljudi oko tebe budu sretni.

Međutim, sklona si odgađati stvari i izbjegavati suočavanje s problemima zbog nedostatka samopouzdanja i neizvjesnosti. Prije nego što doneseš odluku, često ti treba poticaj od nekog.

Osobe koje nose ime Željka opisuju se kao vrijedne, lojalne, jedinstvene, elegantne i kreativne.

Svim našim Željkama želimo sretan imendan!