Sretan imendan!

'Ona koja je dar od Boga': Čestitaj imendan svojoj Kristini

Ime Kristina kršćansko je ime izvedeno od grčke riječi koja znači "kršćanin", a osobe koje nose ovo ime uspješne su i pune samopouzdanja

Imendan Kristina

Ime Kristina jedno je od najčešćih imena u Hrvatskoj, gdje danas živi preko dvadeset tisuća ovakvih imenjakinja, a na dan 24. srpnja sve one slave imendan. Tim povodom, odlučile smo otkriti značenje ovog imena, kao i kakve su osobe koje ga nose.

Kristina je latinsko ime, a izvedeno je od grčke riječi Christós, što znači "kršćanin", "kršten", "koji vjeruje u Boga". Ime Kristina u svom korijenu ima i riječ "Krist", pa ga povezujemo i s imenom Isusa Krista. Kako je ime Kristina porijeklom iz grčkog i latinskog jezika i vezuje se za čin svetog krštenja te za ime Isusa Krista, ime nosi i značenja kao što su "žena kršćanka", "ona koja je krštena", "kći Božja", "bezgrešna", "ona kojoj se opraštaju svi grijesi", "ona koja je dar od Boga" i "žena koju je sam Gospod poslao među ljude".

Osobe sa imenom Kristina ostavljaju jak dojam na ljude u svojoj okolini, jer uvijek privlače pažnju. Pune su samopouzdanja i svjesne svojih vrijednosti. Uglavnom postižu uspjeh u životu jer ne vole gubiti. Također, osobe koje nose ime Kristina često se opisuje kao vrlo dobrodušne i uvijek spremne da utješe druge ljude. Kada se sprijateljiš s Kristinom, možeš biti sigurna da si pronašla prijateljicu za čitav život.

Osim toga, Kristine su dosta privatne osobe i često će "podići zidove" kako bi se zaštitile ljudi koji ih žele povrijediti. No, ako ti je dovoljno stalno da se s njima zbližiš, ti će se zidovi srušiti.

Svim našim Kristinama želimo sretan imendan!

POGLEDAJ VIDEO: Napustile su sigurne poslove i otvorile agenciju za poklone i iznenađenja