Ideje kako koristiti znakove na tipkovnici

Svi ovi savjeti oko toga kako koristiti znakove na tipkovnici mogu vam pomoći da radite učinkovitije.

Ideje kako koristiti znakove na tipkovnici

Pišete li pismo ili izračunavate brojčane podatke, svejedno, vaša tipkovnica je glavno sredstvo unosa podataka na računalo. 
A znate li da putem tipkovnice možete i upravljati svojim računalom? Za to morate znati kako koristiti znakove na tipkovnici pomoću kojih ćete doći do nekolicine jednostavnih naredbi (uputa računalu). 
Svi ovi savjeti oko toga kako koristiti znakove na tipkovnici mogu vam pomoći da radite učinkovitije.

ImageKako koristiti znakove na tipkovnici:
Na primjer Shift - Pritisnite tipku Shift u kombinaciji sa slovom da biste unijeli veliko slovo. Pritisnite tipku Shift u kombinaciji s drugom tipkom da biste napisali simbol koji je prikazan na njezinom gornjem dijelu.

Ok, ovo sve vjerojatno i ptice na grani znaju, ali kako koristiti neke druge znakove na tipkovnici o kojima i ne znamo mnogo?

Tipkovnica računala omogućava upis slova, brojeva, interpunkcije, posebnih znakova i upravljačkih kôdova. Uz tipke Shift, CapsLock i Ctrl, tipka Alt kompletira "pomoćne tipke" koje omogućavaju upravo takvo proširenje funkcionalnosti tipkovnice.

Na tipkovnici se nalaze dvije tipke Alt, a desna se zove AltGr ("Gr" dolazi od "graphics" - grafika). U Windows programima se tipka AltGr koristi za upisivanje dodatnih znakova s najvećeg (alfanumeričkog) bloka tipki na tipkovnici.

Primjeri kako koristiti znakove na tipkovnici za uglate zagrade koje ćemo napisati kombinacijom tipki:

[ =AltGr + slovo "f", a ] =AltGr + slovo "g"

{ =AltGr + slovo "b", a } =AltGr + slovo "n"

\ =AltGr + slovo "q"; @ =AltGr + slovo "v"

Bilo je to tek nekoliko savjeta kako koristiti znakove na tipkovnici iz cijelog mora mogućnosti, ali nadamo se da su vam bili od koristi