Hrvat u lovu na titulu svjetskog prvaka: Prijenos boksačkog meča Alen Babić-Lukasz u subotu od 22.30 na RTL-u

U meču karijere, Alen Babić u subotu, 22. travnja u prijenosu na RTL-u od 22.30 sati juriša na naslov svjetskog prvaka protiv Lukasza Rozanskog!

babić_rtl.png
Play logo

Uz vodstvo Filipa Brkića, gledatelji će moći pogledati veliki boksački dvoboj koji će usmjeriti karijere oba boksača.

Play logo

Alen Babić (11-0, 10 KO) u Poljskoj, u Areni Jasionka 95 u Rzeszowu pred brojnim poljskim auditorijem odmjerit će snage s Lukaszom Rozanskim (14-0, 13 KO) za WBC titulu svjetskog prvaka u bridgerweight kategoriji (od 91 kg do 102 kg), koja se smjestila između cruiserweight i teške kategorije. Ako uspije svladati Poljaka jednako impresivne profesionalne karijere, Alen Babić postat će prvi Hrvat nakon Mate Parlova koji se ogrnuo WBC titulom. Podsjetimo, Mate Parlov je svoj WBC poluteški naslov osvojio 1978. godine. Štoviše, od vremena Mate Parlova do danas, Hrvatska je imala samo dva svjetska prvaka - Stipu Drviša (WBA) i Ivanu Habazin (IBO).

shimmer fallback

Lukasz Rozanski (14-0, 13 KO),  neporažen u profesionalnoj karijeri, od 14 mečeva čak je 13 završio nokautom. No Rozanski je svoju posljednju borbu odradio u petom mjesecu 2021. i dvije je godine bez profesionalnog meča. Tada je osvojio WBC svjetski international bridgerweight pojas protiv sunarodnjaka Artura Szpilke, koji nije izdržao niti rundu protiv njega.

S druge strane, Babić bilježi 10 nokauta, a njegov posljednji susret odigrao se  protiv Adama Blaskog, kojeg je pobijedio sudačkom odlukom u svibnju prošle godine. Iako Blaski nije poražen prije zvuka zvona, Babićevi i Rozanskijevi nastupi, koji u velikom postotku završavaju nokautima i nude snažnu i neprestanu izmjenu udaraca, predviđaju da će njihov ogled završiti prije isteka 12. runde.

Play logo

Prijenos meča karijere Alena Babića na rasporedu je u subotu, 22. travnja od 22.30 sati – samo na RTL-u!

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.