TV nostalgija

Šuška se da stižu i novi nastavci o najpoznatijoj TV dadilji: Istina ili ne?

Serija 'Dadilja' sa slavnom Fran Drescher u glavnoj ulozi, nasmijavala je generacije gledatelja, a već neko vrijeme se govori o snimanju novih nastavaka

BeFunky-collage (4).jpg
Foto: Profimedia.hr

Nasmijana dadilja specifičnog glasa Fran Fine jedan od najomiljenijih TV likova, a zabavljala nas je devedesetih u seriji "Dadilja". Sve samo ne obična dadilja, kreštavnog glasa, uvijek našminkana, u kričavim bojama i u leopard uzorku donijela je nova pravila i zgode u obitelj pomalo uštogljenog Britanca Maxwella Sheffielda. Ova fantastična serija unosila je veselje u naše domove davnih devedesetih, ali smo uživali i u njezinim reprizama godinama kasnije.

Image
Sve sa stilom

Zašto je dadilja Fran i danas ikona stila i modna inspiracija?

Ova humoristična imala je šest sezona, prikazivala se od 1993. do 1999., a glumica Fran Drescher zauvijek je ostala zapamćena kao Fran Fine. Osim veselja i vječnih nezgoda ostala je upamćena i po svojim raskošnim outfitima. Pogotovo zato što je "furala" neki svoj film, daleko od minimalizma po kojem su bile poznate tadašnje glumice.

No, sada dva desetljeća kasnije počelo se sve više šuškati o mogućem rebootu serije. Glavni glumci i producenti navodno već tjednima razgovarju o novim epizodama. Charles Shaughnessy, koji je igrao Maxwella Sheffielda, otkrio je krajem prošle godine da se definitivno razgovara o ponovnom snimanju, ali i da serija naravno ne bi nastavila tamo gdje je stala, nego bi se radila priča o njihovim sadašnjim životima.

Image
Foto: Profimedia.hr

Čak se pojavila ideja da bi u novim nastavcima glumila Cardi B. Grammyjem nagrađena reperica i glumica Cardi B navodno bi trebala preuzeti mjesto dadilje jer Drescher dva desetljeća kasnije više nije dadilja i njezin život je krenuo dalje. Dok se slažu mogući scenariji i neke nove kombinacije u kojima bismo svakako voljeli vidjeti neponovljivu Fran Drescher provjerili smo gdje su danas glumci iz omiljene TV obitelji.

Fran Drescher (Fran Fine)

Fran Drescher svoj put prema slavi započela je 1977. godine u Groznici subotnje večeri s Johnom Travoltom, a zatim je imala neke manje uloge. Sve se promijenilo kada je postala dadilja u kultnoj humorističnoj seriji, a osim svjetske slave, ova uloga donijela joj se dvije nominacije za Emmy i dvije nominacije za Zlatni globus. Nakon završetka serije glumica Fran nije ostvarila velike uloge, ali je snimila seriju Happily Divorced, inspiriranu njezinim rastavom od bivšeg supruga Petera Marca Jacobsona. Danas želi napraviti brodvejsku adaptaciju Dadilje, a fanovi sve više traže nastavak Dadilje.

No, dok nas je nasmijavala s malih ekrana ova glumica nije imala lagan život. Godine 1985. dvojica pljačkaša provalila su u njezin stan u Los Angelesu, u ovoj okrutnoj pljački Fran i njezina prijateljica bile su silovane. Franin suprug bio je prebijen, svezan i natjeran da svjedoči cijeloj sceni. Glumici su trebale godine da se oporavi od ove traume, a puno kasnije je o tome progovorila u javnosti. Druga je velika tragedija Fran Drescher pogodila 1996. kada se službeno razdvojila od muža Petera Marca Jacobsona, s kojim je bila u braku od 1978. Nakon dugogodišnjeg braka on je otkrio da je homoseksualac, a bivši supružnici ostali su u prijateljskim odnosima te su i dalje poslovno surađivali. Nakon razvoda od suprug počela se aktivno zalagati za prava LGBTQ zajednice te je postala jedna od najslavnijih aktivistica tog pokreta.

Kasnije je svoj privatni život držala dalje od javnost, a 2000. dijagnosticiran joj rak grlića maternice od kojeg se uspješno oporavila.

Charles Shaughnessy (Maxwell Sheffield)

Britanski glumac Charles Shaughnessy postao je također slavan zbog uloge Maxwella Sheffielda u Dadilji. No, prije toga je već imao ostvarenu karijeru, dobio je Emmyja za ulogu u seriji Days of Our Lives, kojoj će se vraćati u kasnijim godinama. Mnoge generacije ga se sjećaju po ulogama u dječjim filmovima. Ostvario je mnoge uloge u kazalištu, ali je i često posuđivao glas. Također je glumio princa Charlesa u filmu o princu Harryju i Meghan Markle, a i dalje radi na filmu.

Daniel Davis (Niles)

Batler Niles bio je tih, ali vrlo važan lik u seriji Dadilja jer bez njegovih komentara serija ne bi bila toliko smiješna. Daniel Davis imao je već ostvarenu karijeru prije serije, a mnogi obožavateljima ga se sjećaju po ulozi kapetana Davenporta u Lov na Crveni oktobar. Također je glumio u seriji Star Trek: The Next Generation, a kasnije je glumio u serijama Elementary i Dispaches from Elsewhere.

Lauren Lane (C.C. Babcock)

Lauren Lane se u seriji borila za naklonost Maxwella Sheffielda, ali znamo da je ipak našla ljubav s batlerom Nilesom. Prije ove serije glumila je policijskoj seriji Hunter i drami L.A. Law. Nakon uloge u Dadilji snimila je samo tri filma jer je uglavnom radila u kazalištu.

Renée Taylor (Sylvia Fine)

Renée Taylor bila je savršen odabir za ulogu majke Fran Fine, a ova glumica, spisateljica i redateljica imala je vrlo bogatu karijeru. Tri puta je nominirana za Emmy, ali je bila nominirana i za Oscara. Kasnije uloge ostvarila je serijama Happily Divorced, How I Met Your Mother i mnogim drugim projektima.