Sreća ne poznaje godine

Hilary Swank očekuje blizance u 49. godini, no i druge slavne dame postale su majke na pragu 50-ih

Majčinstvo je posebno bez obzira u kojoj dobi se dogodi. Trudnoće u četrdesetima i pedesetima sve su češće, a žene i dalje doživljavaju velike osude i nerazumijevanje iako njihova borba za potomstvo zna biti jako bolna

profimedia-0366532521.jpg
Foto: Profimedia.hr

Dolazak bebe u obitelj uvijek je veliko veselje, a dvostruku sreću doživjet će 48-godišnja glumica Hilary Swank. Dobitnica Oscara i Zlatnog globusa za film "Djevojka od milijun dolara" objavila je sretnu vijest da očekuje blizance. Svoju sreću podijelila je s gledateljima emisije "Good Morning America" te dodala da je u drugom tromjesečju trudnoće.

"Ovo je blagoslov. Veliko čudo i nevjerojatno je", izjavila je te rekla da blizanačka trudnoća nije iznenađenje za njih jer oboje imaju blizance u obitelji. Potpuno sretna jer može konačno govoriti o svojoj sreći na Instagramu je objavila video na kojem se vidi trbuščić. Koliko uživa u svojoj sreći vidi na njezinom licu i osmijehu, a uživanje u kasnijem majčinstvu postalo je sve uobičajenije među običnim ženama kao i velikim zvijezdama.

Mnoge žene nisu se željele odreći majčinstva bez obzira što trudnoća u četrdesetima donosi puno više prepreka, a sljedeće dame rodile su u četrdesetima bez obzira na predrasude i mnoge zapreke koje su imale u životu.

Monica Bellucci

Fatalnu Talijanku cijeli svijet obožava i danas ovu 58-godišnjakinju mnogi smatraju jednom od najljepših žena na svijetu. Iako je u svijet mode ušla sa samo 16 godina i danas njezina pojava oduzima dah, a majčinu ljepotu i stav naslijedila je njezina kći Deva koja je nedavno nosila reviju Dolce & Gabbana. Monica Bellucci ima dvije kćeri, 18-godišnju Devu i 12-godišnju Léonie, i obje je dobila u braku s bivšim suprugom Vincentom Casselom. No zanimljivo je da je obje kćeri dobila u četrdesetima; prvu kći u 40-oj godini, a drugu u 45. i da nikada nije pomislila da je to učinila prekasno. Uvijek je naglašavala kako je majčinstvo njezina najvažnija uloga u životu, a kasnija trudnoća nije ju iznenadila jer je njezina baka rodila u 47. godini.

Brigitte Nielsen

Dankinja Brigitte Nielsen sve je iznenadila kada je u 55. godini rodila peto dijete. Velika zvijezda osamdesetih, model i glumica dobila je 2018. kćerkicu Fridu sa suprugom Mattijom Dessijem. Bila je to velika sreća za par jer su iza sebe imali desetljeće neuspješnijih pokušaja, a iako je njezinim godinama vjerojatnost za začeće minimalna ipak je odlučila ustrajati dok god ima embrija. No slavna dama doživjele je puno ruganja i ismijavanja zbog svoje kasne trudnoće. Mnogi su joj govorili da je "baba" i "da će brzo umrijeti", ali nikada nije odustajala od svoje sreće. Rugali su joj se i kada se peti put udala za sadašnjeg supruga Mattia Dessì jer je 15 godina mlađi od nje. "Ismijavali su me. Žena uvijek mora platiti za takve stvari, njoj se smiju", izjavila je svojedobno Brigitte.

Iman

Iman i David Bowie susreli su se u zrelijim godinama kada su imali već velike i ostvarene karijere, brakove iza sebe, a oboje su bili roditelji. Njihova ljubav započela je 1990., David je na prvi pogled odmah bio očaran lijepom Somalijkom koja je bila osam godina mlađa od njega, a ona je ljubav osjetila nekoliko mjeseci kasnije. Dvije godine kasnije su se vjenčali, a poželjeli su imati i zajedničko dijete te su imali dva ciklusa potpomognute oplodnje. Razmišljali su oposvojenju, ali je Iman ostala iznenada ostala trudna u 45. godini i 2000. je rodila kći Alexandriju. Uživali su u svojoj ljubavi i privatnosti sve do 2016. kada je David umro u 69. godini, a Iman je nastavila čuvati privatnost i izjavila da se više nikada neće udavati.

Halle Berry

Oskarovka Halle Berry iza sebe ima velike uloge, ali sama govori da je majčinstvo najveća uloga u njezinom životu. 58-godišnja mama dvoje djece, kći Nahle i sina Maceoa, djecu je dobila u četrdesetima i smatra da je dobro odlučila jer misli da je puno bolja majka nešto što bi bila u dvadesetima. Prvi put je rodila u 41. godini, dobila je dijete s tadašnjim parterom modelom Gabrielom Aubryjem. Šest godina kasnije rodila je sina Macea kojeg je dobila s bivši suprugom Oliverom Martinezom. Danas je u sretnom partnerstvu s glazbenikom Vanom Huntom te osjeća sretno kao majka i žena.

Susan Sarandon

Još jedna oskarovka dobila je djecu u zrelijim godinama. Danas 76-godišnja Susan Sarandon uvijek je pomicala granice i nije se obazirala što ljude govore. No njezin put do majčinstva nije bio lagan, a dvoje djece dobila je u četrdesetima. Kao mlada bolovala je od endometrioze i liječnici su joj rekli da ne može imati djecu pa nije koristila kontracepciju. Prvu kći Evu rodila je u 38. godine u kratkoj vezi s 11 godina mlađim redateljem Francom Amurrijem. Kasnije je bila u vezi s glumcem Timom Robbinsom, a njhovo partnerstvo potrajalo je 21 godinu. Dobili su dvoje djece - sina Jacka rodila je s 43., a Milesa u 46. godini. Iako su joj govorili da neće moći imati djecu, ona danas uživa u unucima.

Gianna Nannini

Iako svima izgleda da danas žena rađaju sve kasnije i prije je bilo tako. Talijanska pjevačica Gianna Nannini rodila je 2010. svoje prvo dijete, djevojčicu Penelope, u 54. godini. Gianna koja silno drži svoju privatnost od medija, navodno je i zbog dobrobiti kćeri preselila u London gdje živi i odgaja Penelope.