Zašto je važno prati grudnjake

Evo što bi se moglo dogoditi ako ne pereš grudnjak dovoljno često

Većina nas grudnjacima ne posvećuje dovoljno pažnje i ne pere ih dovoljno često, a to sa sobom nosi brojne posljedice - ne toliko ugodne

grudnjak.jpg
Foto: Pexels

Htjele mi to priznati ili ne, našim grudnjacima obično ne posvećujemo toliko pažnje i toliko vremena za pranje kao ostalom donjem rublju. Zna se dogoditi da jedan grudnjak nosimo i po nekoliko dana jer na njemu nisu vidljivi znakovi prljavštine, a često je upravo "test njuškanja" taj koji odlučuje hoće li grudnjak završiti u košari za prljavi veš ili ćemo ga ponovno staviti na sebe.

Image
Kako pronaći odgovarajući grudnjak

Savršen fit: 5 savjeta za kupnju grudnjaka da ti pristaje kako treba

Općenito je pravilo da žene moraju oprati grudnjake nakon 2-3 nošenja. Ipak, nekoliko sati s minimalnim znojenjem možda se ne računaju kao jedno potpuno nošenje, za razliku od nekoliko sati s jakim znojenjem. Također, masnoća naše kože i koliko se često znojimo važni su čimbenici koje treba uzeti u obzir pri odlučivanju koliko često ćeš prati grudnjak.

shimmer fallback

Ipak, pokazalo se da žene ne peru grudnjake onoliko često koliko bi možda trebale, a to bi moglo uzrokovati brojne probleme. Od nakupljanja bakterija do uništavanja grudnjaka, evo što se sve može dogoditi ako svoj grudnjak ne pereš dovoljno često.

Bakterije i prljavština

Prljava istina je da bakterije i kvasac vole vlažna mjesta, poput područja ispod grudi. Kombinacija znoja i masnoće s kože također pridonosi rastu ovih mikroba, koji se na kraju nakupljaju unutar vlakana grudnjaka, a to je jedan od glavnih razloga zašto bi svoj grudnjak trebala prati nakon svakog nošenja.

shimmer fallback

Nakupljanje bakterija može uzrokovati iritaciju kože

Akne nisu isključivo na licu, a prljavi grudnjak također može uzrokovati izbijanje akni oko područja grudi, posebno kod onih koji imaju osjetljivu kožu. Može doći i do trljanja bradavica i kada postoji stalno trenje između zaprljane tkanine i znojne kože. Međutim, jedan stručnjak je objasnio da je rizik od dobivanja ozbiljne infekcije od neopranog grudnjaka mali ako redovito pereš kožu i pridržavaš se pravilne higijene.

shimmer fallback

Miris iz prljavih grudnjaka može prodrijeti kroz odjeću

Baš kao i kod odjeće, ako grudnjak ne pereš dovoljno često, to će rezultirati neugodnim mirisima, a ovaj loš miris može vrlo lako prodrijeti kroz odjeću. Za tvrdokorne mirise koji se ne uklanjaju pranjem, neki stručnjaci predlažu korištenje octa za neutralizaciju mirisa. Temperatura pranja također je važan faktor - pamučne i sintetičke grudnjake možeš prati toplom vodom, dok svilene i miješane tkanine treba prati na hladnijoj temperaturi.

shimmer fallback

Mrlje od znoja i dezodoransa mogu uništiti tkaninu grudnjaka

Ako primijetiš žute crte uz strane grudnjaka, to je najvjerojatnije rezultat znoja pomiješanog s masnoćom, prljavštinom i losionima. Kemija tvog tijela također može utjecati na promjenu boje, ovisno o tome jesi li kiselija ili bazičnija. Postoji nekoliko načina za uklanjanje ovih tragova, uključujući korištenje sredstava za uklanjanje mrlja ili njihovo nježno ribanje četkicom za zube. Tamnije boje grudnjaka također mogu početi razvijati fine bijele linije, što je mineralna sol koja dolazi iz našeg znoja. Ako vidiš ove svijetle mrlje, očito je vrijeme da opereš svoj grudnjak.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.