Godine i bore

Grudi i dekolte najbrže stare, a mi znamo kako to spriječiti

Kreme protiv starenje mogu pomoći, ali treba nositi kvalitetan sportski grudnjak tijekom vježbanja

žena

Žene su posebno osjetljive na svoje grudi i dekolte, a kao što znamo često se prvi tragovi starenja mogu vidjeti na tom području. Ovaj dio tijela povezuje se sa ženstvenošću, majčinstvom, senzualnošću i nije ni neobično da su žene često osjetljive.

Naravno, starenje ne možemo spriječiti, ali možemo ga usporiti i starjeti graciozno. Mogu su ublažiti mrlje od sunca, opuštena koža i bore. Dakle, koji su najbolji načini da usporiš ili ukloniš ove vidljive znakove i da izgledaš najbolje što možeš?

Image
Stručnjaci otkrivaju

Grudnjak: pospješuje li pojavu karcinoma?

Često zaboravljamo njegovati ovo područje tijela

"Koža je na ovom području tanka, često izložena sunčevoj svjetlosti, ali nerijetko se zaboravlja na svakodnevnu zaštitu od UV zračenja. Rezultat su pigmentacije na koži, gubitak elastičnosti i kapilari", objašnjava dermatologinja dr. Sam Bunting za Daily Mail. Pušenje također uzima svoj danak i na koži dekoltea, a neki stručnjaci čak tvrde da se mogu vidjeti tragovi pušenja na dekolteu.

Dalje ova stručnjakinja preporučuje upotrebu istih proizvoda kojima se njeguje lice, važno ih je koristiti za cijelo područje ispod lica. "Svojim pacijenticama kažem da bi trebale nanositi kreme za njegu sve do grudi, a to znači kremu za zaštitu od sunca koristiti svaki dan, ne samo na odmoru", dodaje.

Ako već postoji šteta, ključna su tri sastojka na koje treba pripaziti. "Vitamin C je fantastičan sastojak za dekolte jer potiče stvaranje kolagena i pomaže u stvaranju i liječenju pigmentacije", kaže dalje.

Važni su vitamin B3 i vitamin A (retinol) koji mogu pomoći u popravljanju od oštećenja od UV zračenja, ali vrlo je važno koristiti proizvode s niskom koncentracijom kako koža ne bila nadražena.

shimmer fallback

Položaj spavanja utječe na stvaranje bora

"Položaji tijekom spavanja mogu stvoriti bore na grudima. Ležanje na boku može poticati stvaranje okomitih crta na dekolteu, posebno kod žena koje imaju veće grudi. No, ako je koža već oštećena od sunca, bore se mogu samo učvrstiti", objašnjava dr. Bunting. Prema riječima stručnjaka sve što je dovoljno ugodno za spavanje vjerojatno neće biti dovoljna podrška da se zaustavi gravitacija koja normalno djeluje. "Grudnjak za spavanje trebalo bi imati mekane košarice koje će razdvojiti grudi", kaže savjetnica za rublje Charlotte Elliston.

Nije loše pronaći mekani grudnjak koji će ti pomoći da tijekom ležanja na boku, važno je da jedna dojka ne pritišće drugu i da budu razdvojene. Ideja je da djeluje poput malog jastuka.

Pravilan grudnjak tijekom vježbanja usporavanja starenje

Gravitacija jako utječe na grudi kao i na druge dijelove tijela, no istraživanje sa Sveučilišta Portsmouth pokazuje da se čak i dok hodamo grudi kreću i do 33 posto više u odnosu kada smo u mirnom položaju. Također dok trčimo to je još pojačano.

"Nošenje kvalitetnog grudnjaka presudno je za vježbanje. Pokreti tijekom sportskih aktivnosti definitivno mogu pridonijeti gubitku tonusa, opuštenosti i nastanku strija. No, dobar sportski grudnjak može ograničiti do 80 posto tog kretanja", kaže Charlotte Elliston. I na kraju još jedno objašnjenje jer žene su često uvjerene da im vježbanje može pomoći da "dobiju" veći broj grudnjaka, no to se neće dogoditi. Međutim, vježbanje ti može pomoći da ojačaš mišiće oko dojki zbog kojeg će izgledati "prpošnije", a to je ono što žene često žele. Uz ovih nekoliko savjeta svakako se možeš osjećati ljepše i bolje, a ponekad nam je to jako važno i treba nam!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.