GPS koordinate na mobitelu

Znate li kako saznati GPS koordinate te kako poslati GPS koordinate na mobitelu?

GPS koordinate na mobitelu

Osim točne lokacije objekta, moguće je pronaći GPS koordinate na mobitelu i poslati ih pa ako se pitate kako poslati GPS koordinate na mobitelu ovo je članak za vas.

ImagePoslati GPS koordinate na mobitelu  možete tako da umetnete link u poruku koju šaljete.

Za dobivanje GPS koordinata objekta i njihovo povezivanja na Google Karte potrebno je prije svega posjetiti Google Karte i pronaći na njima lokaciju koju želite poslati

Evo i kako poslati GPS koordinate na mobitelu  

Lokacija se može podijeliti i unutar direktnog chata s jednom osobom, ili pak u grupnom chatu.

Na iOS sustavima dodirnite ikonu lokacija ili kliknite na ikonu - More - pa potom izaberite kategoriju lokacije. Vidjet ćete mapu vaše trenutne lokacije i mogućnost dijeljenja. Nakon što podijelite lokaciju ona će drugoj strani biti vidljiva sljedećih 60 minuta. 

Korisnik koji je poslao lokaciju na Messenger, tj. pokrenuo dijeljenje lokacije, može u bilo kojem trenutku zaustaviti podjelu. Potrebno je samo stisnuti naredbu “Zaustavi dijeljenje/Stop sharing”.

Za orijentir tu je i sat koji odobrava koliko će još lokacija biti podijeljena.

Kako Android korisnici mogu poslati GPS koordinate na mobitelu?
Android korisnici uslugu pokreću preko lokacijske ikone ili također izabiranjem lokacija na kategoriji - More. Dalje je proces isti kao i na iOS-u.

Korisnici mogu koristiti WhatsApp da podijele točne koordinate njihove lokacije. 
Prije korištenja aplikacije uključite GPS na vašem mobitelu. Zatim otvorite WhatsApp aplikaciju i odaberite „razgovor“ od prijatelja s kojima želite podijeliti svoju lokaciju. 
Sada kliknite na ikonu „Prilog“ (slika spajalice u gornjoj strani ekrana).
Nakon što kliknete na ikonu, vidjet ćete padajući meni sa 6 opcija. Kliknite na Lokacija pa će vam se na sljedećem ekranu pokazati Google karta i nekoliko popularnih destinacija u vašoj blizini koje su već postavljene na kartu. Možete odabrati između dostupnih lokacija ili direktno kliknite na „Pošaljite svoju trenutnu lokaciju“.

Uz ovih nekoliko savjeta kako poslati GPS koordinate na mobitelu nećete se gubiti i lako će vas pronaći oni kojima date svoju lokaciju.