Slane i slasne, nimalo masne

Za ravan trbuh: Tri odlična recepta za slana jela sa zobenim pahuljicama

Ovi recepti pomoći će ti skinuti kilograme te uštedjeti vrijeme provedeno za štednjakom jer se brzo pripremaju

profimedia-0280471559.jpg
Foto: Profimedia.hr

Gusta pileća juha sa zobenim pahuljicama

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žlica maslaca
  • 150 grama pilećih prsa
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • češanj češnjaka
  • listovi peršina i celera
  • tri velike žlice zobenih pahuljica
  • 200 ml mlijeka

Priprema:

Otopi žlicu maslaca u loncu u kojem ćeš kuhati juhu pa dodaj pileća prsa narezana na kockice i protisnuti češnjak. Prži pet minuta, neprestano miješajući kako češnjak ne bi zagorio pa dodaj narezano lišće peršina i celera i pola litre prokuhanog temeljca. Zobene pahuljice usitni u mlincu za kavu ili u sjeckalici u brašno te brašno dobro pomiješaj s dva decilitra mlijeka. Ulij ga potom u juhu, dodaj sol i papar te ostavi da se juha krčka dok se ne zgusne, a piletina skuha.

4/4