Ukusni čoko-zalogaji
Izvor: ambitiouskitchen.com
Sastojci:
2/3 šalice maslaca od kikirikija (možete koristiti i maslac od badema ili lješnjaka)
1 žlica čistog javorovog sirupa
1-2 žlice kokosovog brašna
100 grama tamne čokolade (najmanje 72%)
krupna sol (za posipavanje)
Priprema:
U zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, javorov sirup i 1 žlicu kokosovog brašna. Dodajte još jednu žlicu kokosovog brašna ako je tijesto prerijetko. Mješavina treba biti ljepljiva poput tijesta za kekse. Koristeći žličicu stavljajte "hrpice" maslaca od kikirikija na manji lim obložen papirom za pečenje. Lagano poravnajte vrhove s vršcima prstiju. Stavite lim u zamrzivač na 20 minuta.
Nakon 20 minuta, otopite čokoladu u malom loncu na niskoj toplini, često miješajući. Prebacite rastopljenu čokoladu u malu toplu zdjelu. Koristeći vilicu, na brzinu umočite svaki medaljončić od kikiriki maslaca u rastopljenu čokoladu. Stavite ga natrag na obloženi lim za pečenje i pospite s malo krupne morske soli po želji. Budite brzi dok to radite. Odmah stavite lim u zamrzivač na najmanje 30 minuta. Od ove količine sastojaka dobit ćete 8 čoko-zalogaja. Čuvajte ih u zamrzivaču dok ih niste spremni pojesti.