Zdravi i osvježavajući recepti za ljetne deserte

Izdvojili smo 5 prefinih recepata sa sezonskim voćem

Zdravi i osvježavajući recepti za ljetne deserte

Pjena od malina

Sastojci:

400 g malina
200 g tučenoga vrhnja
2 bjelanjka
nekoliko žlica šećera u prahu
1 čašica likera od naranče

Priprema:

Očistite maline i pažljivo ih operite. Ocijedite ih. Odvojite i sačuvajte 6 najljepših malina. Ostatak usitnite u električnoj mješalici. Izlijte smjesu u zdjelu. Pažljivo umiješajte tučeno vrhnje, šećer u prahu, čašicu likera od naranče i čvrsti snijeg  od bjelanjaka. Istresite smjesu na tanjur za posluživanje i ukrasite ju malinama koje ste sačuvali i tučenim vrhnjem. Da biste pripremili tučeno vrhnje tako da bude čvrsto i da se ne topi, dodajte prije tučenja po dvije žlice obranoga mlijeka u prahu u svaku šalicu vrhnja.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/6