Zdrave pizze – alternativna tijesta bez brašna

Ne morate se odreći pizze kako biste se zdravo hranili ili smršavjeli. Samo trebate složiti pizzu od zdravih sastojaka

Zdrave pizze – alternativna tijesta bez brašna

Tijesto od kvinoje (bez jaja)

3/4 šalice kvinoje
1/4 šalice vode
1/2 žličice morske soli
1 žličica praška za pecivo
1 žlica maslinovog ulja

Temeljito isperite kvinoju. Stavite je u zdjelu i prekrijte vodom (oko 2.5 centimetra iznad razine kvinoje). Ostavite tako preko noći.
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Ocijedite i još jednom veoma dobro isperite kvinoju te je stavite u multipraktik zajedno s vodom, solju i praškom za pecivo. Blendajte barem jednu punu minutu dok smjesa ne postane glatka. Ulijte smjesu u lim obložen papirom za pečenje. Pecite smjesu 15 - 20 minuta. Izvadite iz pećnice dodajte dodatke po želj i pecite još desetak minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/8