Već dugo se priča o štetnosti bijelog pšeničnog brašna. Nutritivno prazno, nudi tek nekoliko ili uopće ne nudi hranjive tvari u usporedbi s vitaminima, mineralima i vlaknima cjelovitih namirnica koje se sporo razgrađuju. Uz to što više konzumirate bijelog rafiniranog pšeničnog brašna, to vaše tijelo treba više inzulina, koji pak potiče debljanje, odnosno sakupljanje masnoća, zbog čega dolazi do povećanja tjelesne mase, povećanja razine triglicerida, što pak uzrokuje srčane bolesti. Zbog toga, ali i glutenske intolerancije sve više ljudi izbjegava bijelo brašno.
Što je onda s finom pizzom čije se tijesto radi upravo od njega? Ispada da vam pšenično brašno uopće nije potrebno kako biste pripremili ukusnu pizzu. Ovi recepti bit će odlična zamjena za klasičnu pizzu. Isprobajte ih, možda upravo među njima nađete svoj novi omiljeni recept! I, naravno, podijelite s nama u komentarima i svoj omiljeni recept za pizzu bez brašna!
Foto: © Brent Hofacker - fotolia