Gusto varivo od kvinoje i povrća
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 luk
- 3 mrkve
- 2 stabljike celera
- 5 režnjeva češnjaka
- 3 šalice nazezanog kelja (možeš koristiti i blitvu ili bilo koje drugo sezonsko povrće)
- 400 grama konzerve sjeckanih rajčica
- 250 grama crvene leće
- 200 grama kvinoje
- 2 lovorova lista
- 2 žlice koncentrata rajčice
- svežanj peršina
- sol, papar
Priprema:
Luk nasjeckaj pa gapirjaj na 2 žlice maslinovog ulja 5 minuta. Luku dodaj narezanu mrkvu, celer, lovorov list i češnjak pa sve pirjaj još 2 minute. U lonac dodaj kvinoju i leću i začine poput kurkume, kumina i korijandera te nakon pola minute zalij sa sjeckanim rajčicama i litrom vode, te pusti da se kuha poklopljeno na srednjem plamenu 15 minta. Dodaj kelj te kuhaj još 15 minuta ili do dok ne primijetiš da je kvinoja mekana i počinje se raspadati. Na kraju dodaj sjeckani peršin i začini po želji.