Rajčice punjene kvinojom i mljevenim purećim mesom
- Sastojci:
- 6 srednjih rajčica
- 300 g mljevenog purećeg mesa
- 1 šalica kvinoje
- 1 srednji luk
- 1 crvena paprika
- 1 žličica mljevene paprike
- šaka sjeckanog bosiljka
- malo ribanog sira
- sol, papar
Priprema:
Kvinoju isperi te je skuhaj prema uputama za kuhanje na pakiranju. Na malo ulja pirjaj luk, dodaj mu sitno sjeckanu papriku te pirjaj dok paprika ne omekša. U tavu dodaj mljeveno meso i kuhaj sve skupa dok meso nije gotovo. Rajčicama odreži vrh te ih izdubi. Blago ih posoli s unutarnje strane, a s vanjske premaži s malo maslinovog ulja. Kvinoju, bosiljak i začine dodaj u tavu s mesom, sve dobro pomiješaj te smjesom puni rajčice. Na vrh rajčica dodaj malo ribanog sira, a možeš ih poklopiti i vrhovima koje si prethodno odrezala kako bi izgledale ljepše. Posloži rajčice u posudu za pečenje te je prekrij aluminijskom folijom. Peci ih na 180°C 15 minuta, a zatim makni foliju i peci još 15 minuta.