Popečci od kvinoje, kelja i mladog luka
Sastojci:
- 2 šalice kuhane kvinoje
- 1 1/5 šalice blanširanog i sitno narezanog kelja
- 3 stabljike mladog luka
- 1 žličica soli
- 1/5 šalice krušnih mrvica
- 1 veliko jaje (ili 2 mala)
Priprema:
Kvinoju skuhaj prema uputama na vrećici, i pusti da se malo ohladi. Kelj nasjeckaj na sitnije komadiće i kratko ga blanširaj u vrućoj vodi. Nasjeckaj mladi luk pa pomiješaj sve sastojke.Po želji u smjesu možeš dodati i pola šalice parmezana ili feta sira. Smjesu je dobro ostaviti u hladnjaku pola sata prije pečenja da se dodatno stisne i bude jednostavnija za oblikovanje popečaka. Popečke možeš peći u tavi na malo ulja, ili u pećnici kako bi u potpunosti izbjegla ulje.
Uz ove popečke možeš poslužiti i umak od vrhnja i jogurta u koji si dodala malo ribanog češnjaka i sitno sjeckani vlasac.