ZDRAVO I UKUSNO

Zbog ovih 15 recepata s kvinojom poželjet ćeš je jesti svaki dan

Ovu zdravu namirnicu nazivaju još i super hranom, a mi smo ti pripremile 15 vrlo ukusnih recepata od kojih ćeš se osjećati poletno i puno energije

Zbog ovih 15 recepata s kvinojom poželjet ćeš je jesti svaki dan

Popečci od kvinoje, kelja i mladog luka

Sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice kuhane kvinoje
  • 1 1/5 šalice blanširanog i sitno narezanog kelja
  • 3 stabljike mladog luka
  • 1 žličica soli
  • 1/5 šalice krušnih mrvica
  • 1 veliko jaje (ili 2 mala)

Priprema:

Kvinoju skuhaj prema uputama na vrećici, i pusti da se malo ohladi. Kelj nasjeckaj na sitnije komadiće i kratko ga blanširaj u vrućoj vodi. Nasjeckaj mladi luk pa pomiješaj sve sastojke.Po želji u smjesu možeš dodati i pola šalice parmezana ili feta sira. Smjesu je dobro ostaviti u hladnjaku pola sata prije pečenja da se dodatno stisne i bude jednostavnija za oblikovanje popečaka. Popečke možeš peći u tavi na malo ulja, ili u pećnici kako bi u potpunosti izbjegla ulje.

Uz ove popečke možeš poslužiti i umak od vrhnja i jogurta u koji si dodala malo ribanog češnjaka i sitno sjeckani vlasac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/16