Paprike punjene ''rižotom'' od kvinoje
Sastojci:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 6 srednjih paprika
- 4 šalice kuhane kvinoje
- 1 rajčica
- 1 rog paprika
- 1 poriluk
- 1 šalica parmezana
- 2 žlice kukuruza
Priprema:
Na malo ulja pirjaj narezanu rog papriku i poriluk. Dok malo omekša dodaj rajčicu narezanu na male kockice i pirjaj još 2-3- minute. Dodaj kvinoju, kukuruz i parmezan te promiješaj. Paprikama odreži vrh, izdubi ih, blago posoli unutrašnjost i premaži ih s malo ulja s vanjske strane. Puni ih smjesom do vrha te ih poklopi s odrezanim vrhovima. Peci ih u pećnici koju si prethodno zagrijala na 180°C 20 minuta, povećaj temperaturu na 200°C te ih peci još 10-20 minuta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa