Pizza od piletine, breskve i rikote s balzamičnim octom
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 450 g tijesta od pizze
- 90 g rikota sira
- 1 1/2 žlica pesto umaka
- 30 g mozzarella sira
- 1 komad pilećih prsa bez kostiju, kuhanih i narezanih
- 2 male breskve, narezane na tanko
- papar, listovi bosiljka i balzamični ocat za nadjev na pizzu
- Zagrij pećnicu na 250°C, a lim za pečenje namaži sprejom za kuhanje ili maslinovim uljem. Tijesto za pizzu razvaljaj i stavi na lim za pečenje.
- U maloj zdjeli pomiješaj rikota sir i pesto. Ravnomjerno rasporedi smjesu na tijesto za pizzu, ostavljajući obrub od 2-3 centimetra. Preko rikote pospi mozzarellu.
- Na pizzu stavi piletinu, narezane breskve i preostalu rikotu. Peci 10 do 15 minuta ili dok kora ne postane zlatna i sir se ne rastopi.
- Izvadi iz pećnice i pospi crnim paprom, narezanim listovima bosiljka i premaži balzamičnim octom.