Zašto bi bile samo u desertu? Imamo malo drugačije recepte s breskvama

Breskve su bogate vitaminom A i vitaminom C koji pomaže u jačanju imunološkog sustava i potiče proizvodnju kolagena, a mi smo pronašle šest ukusnih recepata s njima

Zašto bi bile samo u desertu? Imamo malo drugačije recepte s breskvama

Pizza od piletine, breskve i rikote s balzamičnim octom

Priprema:

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sastojci:

  • 450 g tijesta od pizze
  • 90 g rikota sira
  • 1 1/2 žlica pesto umaka
  • 30 g mozzarella sira
  • 1 komad pilećih prsa bez kostiju, kuhanih i narezanih
  • 2 male breskve, narezane na tanko
  • papar, listovi bosiljka i balzamični ocat za nadjev na pizzu
  1. Zagrij pećnicu na 250°C, a lim za pečenje namaži sprejom za kuhanje ili maslinovim uljem. Tijesto za pizzu razvaljaj i stavi na lim za pečenje.
  2. U maloj zdjeli pomiješaj rikota sir i pesto. Ravnomjerno rasporedi smjesu na tijesto za pizzu, ostavljajući obrub od 2-3 centimetra. Preko rikote pospi mozzarellu.
  3. Na pizzu stavi piletinu, narezane breskve i preostalu rikotu. Peci 10 do 15 minuta ili dok kora ne postane zlatna i sir se ne rastopi.
  4. Izvadi iz pećnice i pospi crnim paprom, narezanim listovima bosiljka i premaži balzamičnim octom.
6/7