Topli camembert s divljim gljivama
Sastojci:
½ šalice oraha
1 kolut Camemberta
1 žlica maslinovog ulja
400 g divljih gljiva (ili neke druge gljive poput Shiitake)
1 ljutika
2 žlice peršina
2 lista kadulje, mrvljena
Sol, papar
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180C, te peci orahe 8 minuta i potom smanji vatru na 160C. Camembert makni iz omota i prebaci u kalup za pečenje, pa peci 10 minuta. U velikoj tavi ugrij ulje pa peci narezane gljive na srednjoj vatri, oko 5 minuta. Dodaj sitno sjeckanu ljutiku pa peci još 2 minute. Umiješaj i peršin i kadulju, te začini solju i paprom. Umiješaj orahe u gljive i prebaci ih preko camemberta. Posluži uz kriške tostiranog kruha.
Tekst se nastavlja ispod oglasa