Roquefort Souffle
Sastojci:
2 žlice maslaca
½ šalice svježeg parmezana
3 žlice brašna
1 šalica mlijeka
60 g Roquefort sira
5 jaja
2 žlice sjeckanog vlasca
Prstohvat soli
Prstohvat kajenskog papra
Priprema:
Zagrij pećnicu na 190C. Namasti keramičke posudice za souffle maslacem (ako nemaš, probaj koristiti čvrste i veće kalupe za muffine ili vatrostalne šalice), i poprskaj ih parmezanom. U srednjem loncu otopi 2 žlice maslaca, dodaj brašno i kuhaj na srednje jakoj vatri minutu dodaj mlijeko, sol i kajenski papar, pa kuhaj miješajući do dok se ne zgusne. Makni s vatre pa umiješaj Roquefort, preostali parmezan, žutanjke i vlasac. U posebnoj zdjeli istuci bjelanjke u snijeg, pa ih lagano umiješaj u smjesu sa sirom. Smjesu puni u kalupe u do ¾ razine, i peci 20 minuta. Posluži odmah.