Vrijeme Uskrsa: Tradicionalni recepti koje svi volimo

Okupljanje oko bogate uskršnje trpeze

Vrijeme Uskrsa: Tradicionalni recepti koje svi volimo

Pinca

Sastojci:

1,5 kg glatkoga brašna
100 g svježeg kvasca
300 g maslaca
400 g šećera
8 žumanaca
2 vanilin šećera
sol
limunova korica, korica naranče
2-3 žlice rakije
kocka šećera
jaja za premazivanje

Priprema:

Izmrvljeni kvasac izmiješajte s malo šećera, malo ugrijanog brašna i mlake vode, pa ga pokrivenog stavite na toplo mjesto da uzraste. Brašno ugrijte i s maslacem sitno razmrvite. Napravite u sredini jamicu i dodajte šećer, žumanca, vanilin šećer, sol, struganu limunovu koricu i na kraju uzrastao kvasac. Po potrebi dodajte malo toplog mlijeka. Umijesite čvršće tijesto i dobro ga izradite te pokriveno stavite na toplo mjesto da se diže 4-5 sati. Dignuto tijesto razdijelite na 3-4 dijela i svaki oblikujte u okrugle oblike, sirnice. Oblikovane sirnice stavite na pergament papir i pokrivene držite na toplome dok ne udvostruče volumen. Zatim svaku zarežite nožem u tri dublja reza od sredine prema kraju , premažite jajetom i pospite grubim šećerom. Pecite u vrućoj pećnici na 180- 200 stupnjeva oko 45 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/8