Kraljica ljeta

Vrijeme je za lubenicu, a ovo su njezine dobrobiti za zdravlje

Sočna, hladna, slatka, savršena - lubenica je jedna od najukusnijih poslastica kojima nas priroda časti u ljetnim danima, kao da nam se ispričava za nesnosne vrućine

pexels-gustavo-fring-5163371.jpg

Ne bacaj sjemenke i koru


Vjerojatno, poput nas, jedeš samo slatko meso lubenice, a koru i sjemenke bacaš, što je prava šteta. Naime, kora obiluje vlaknim i kada je jedeš zajedno s mesom, pomaže regulirati šećer u krvi i usporiti apsorpciju šećera u crijevima. Sjemenke, koje možeš jesti sirove ili pečene, bogate su magnezije i folatima. Magnezij čuva mišiće i živce te regulira krvni tlak, dok folati smanjuju rizik od raka i ublažavaju depresiju. Također su i dobar izvor zdravih masnoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
6/6