Vrijeme je za kiseljenje povrća! Znate li savršene recepte?

Sezona pripreme hrane u kojoj ćemo uživati u narednim mjesecima je u punom jeku. Saznajte neke od naših omiljenih recepata za kiseljenje povrća...

Vrijeme je za kiseljenje povrća! Znate li savršene recepte?

Ukiseljene zelene rajčice

Image



Sastojci:
2 kg zelenih rajčica
6 dcl octa 9%
1 l vode
1 velika žlica soli
1 velika žlica šećera
1 glavica luka
papar u zrnu
feferon

Priprema:
Zdrave čvrste rajčice oprati i osušiti. Složiti u staklenke, ako su prevelike prerezati na pola ili četvrtine. U svaku staklenku po želji dodati jedan ljuti feferon. Posebno prokuhati vodu, ocat, šećer, sol i papar. Otopinom preliti rajčice. Staklenke prekriti i ostaviti 24 sata. Drugi dan po potrebi doliti još otopine i zatvoriti ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
5/6