Vrijeme je za kiseljenje povrća! Znate li savršene recepte?

Sezona pripreme hrane u kojoj ćemo uživati u narednim mjesecima je u punom jeku. Saznajte neke od naših omiljenih recepata za kiseljenje povrća...

Vrijeme je za kiseljenje povrća! Znate li savršene recepte?

Miješana salata

Image



1 kg kupusa
1 kg neljuštenih krastavaca
1 kg paprika
1/2 kg mrkve
2 litre 3%-tnog octa
2,5 dl ulja
20 dag šećera
20 dag soli 
3 dag papra u zrnu

Povrće se opere, očisti i izreže na trakice i kolutiće. Ocat, ulje, sol, šećer i papar stave se na štednjak i zagrijavaju do vrenja, te se u njih sipa povrće.
Kuha se 3 minute a zatim šupljom žlicom vadi i stavlja u pripremljene manje staklenke, koje su sterilizirane u pećnici. Na povrće se nalijeva ocat u kojem je salata prethodno kuhana i zatvara celofanom. Odmah se spreme na stalno mjesto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/6