Vrijeme je da se miris pokladnica počne širiti vašim domom

Za poklada iz svake kuće miriše po prženom ulju, vaniliji i šećeru. Osim krafni, koje se kod nas nazivaju pokladnicama, prže se i drugi slatkiši!

Vrijeme je da se miris pokladnica počne širiti vašim domom

Mirisne krafne za vesele maškare

Sastojci:

Namirnice za tijesto:
125 ml mlijeka
100 g maslaca
500 g Belje brašna za dizano tijesto
1 instant kvasac
3 žlice šećera
1 pakiranje vanilin šećera
1 žlica soli
2 jaja
1 žumanjak
1 korica limuna
ulje za prženje
Namirnice za nadjev:
300 g marmelade od jagoda
3 žlice ruma za kolače (po želji)
½  žličice cimeta

Priprema:

Najprije je potrebno zagrijati mlijeko te u njemu otopiti maslac. U većoj zdjeli potrebno je prosijati brašno (Belje brašno za dizana tijesta) i pomiješati ga s instant kvascem. Dodajte postepeno miješajući u smjesu zagrijano mlijeko s maslacem te sve ostale sastojke za pripremu tijesta. Miješajte smjesu ručnim električnim mikserom prvo par minuta na laganoj brzini, a zatim pojačajte brzinu te miješajte ukupno pet minuta. Jednoličnu smjesu tijesta pokrijte krpom te ga ostavite na toplom kako bi se smjesa povećalo barem dva puta.
Nakon što se tijesto povećalo za dva puta od svog početnog obujma, prebacite ga iz zdjele na pobrašnjenu površinu i još jednom rukama umijesite. Smjesu oblikujte u male okruglice te ih po dvije stavljajte u prethodno zagrijano ulje na 180 stupnjeva. Kada krafne počnu dobivati zlatnu boju možete ih izvaditi iz ulja i staviti na papirnate ubruse koji će upiti suvišno ulje. Za nadjev pomiješajte marmeladu od jagoda, cimet i rum te mješavinom napunite krafne i na kraju ih posipajte šećerom u prahu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
6/6