Vrijeme je da se miris pokladnica počne širiti vašim domom

Za poklada iz svake kuće miriše po prženom ulju, vaniliji i šećeru. Osim krafni, koje se kod nas nazivaju pokladnicama, prže se i drugi slatkiši!

Vrijeme je da se miris pokladnica počne širiti vašim domom

Prženo mlijeko

Sastojci:

1,5 l mlijeka
15 dkg brašna
15 dkg šećera
10 jaja
malo cimeta
naribanu  koricu 1 limuna
1 vanilin šećer
20 dkg krušnih mrvica
šećer za posipavanje
2 žlice likera od naranče
ulje za prženje

Priprema:  

Pomiješajte šećer i brašno, cimet, limunovu koricu i malo soli, te pomalo primiješajte mlako mlijeko, a na kraju 8 jaja. Dodajte liker, vanilin-šećer, pa kuhajte na pari, neprekidno miješajući. Krema se mora dobro zgusnuti, no pazite da ne nastanu grudice. Izlijte kremu na navlaženu nauljenu ravnu površinu. Razmažite na debljinu 2 cm.
Kad se krema sasvim ohladi i stvrdne, narežite na šire rezance, a zatim još poprijeko na kocke ili ukoso na rombove. Nož povremeno umačite u vodu, da se krema ne bi lijepila. U dubokom tanjuru razbijte preostala 2 jaja, a u drugom pripremite mrvice. Kocke ili rombove namočite u jaje, a zatim utapkajte u mrvice.
U širokoj posudi zagrijte dosta ulja, pa pržite kockice od mlijeka s jedne i druge strane, sve dok ne porumene. Zatim ih stavite na papirnati ubrus da se ocijedi rnasnoća. Pošećerite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
3/6