Od 5. do 14.svibnja 2023., omiljeni dubrovački street food festival doživjet će svoju proljetnu premijeru, a veliko iznenađenje ovogodišnjeg Bavarina je da će brojni gosti koji se tih dana nađu u Dubrovniku imati priliku degustirati koktele s potpisom barmena iz londonskog bara Lyaness koji je 2022.godine osvojio Spirited Awards za najbolji svjetski bar.
Čak deset dana gastro-glazbenog i edukativnog spektakla predstavit će najbolje od domaće ponude hrane i pića, uz neizostavno sjajan koncertni lineup, ali i dodatak prave svjetske barmenske kreme! Više detalja o programu direktor festivala Antonio Franić najavljuje za sredinu travnja, a do tada možemo najaviti kako Dubrovčane i njihove posjetitelje u tih deset dana očekuje čak šest koncerata, petnaestak radionica, prvenstvo u izradi tradicionalne dubrovačke slastice - rozate, a ekipa iz londonskog Lyaness bara će kroz panel predstaviti ovaj nagradama ovjenčan bar i svoje znanje kroz radionicu prenijeti na mlade naraštaje koji se žele baviti ovom granom ugostiteljstva.
„Preko pet tisuća posjetitelja koji su u četiri dana uživali u prvom izdanju Bavarina prošle godine bili su nam pokazatelj da svojom jedinstvenom gastro-glazbeno-edukativnom ponudom možemo stajati uz bok svjetskim street food festivalima. Slika dupkom ispunjenih Lazareta svakako je jedna od ljepših razglednica koja se prošle jeseni iz Dubrovnika poslala u svijet! Dobiti Lyaness kao goste predavače na ovom festivalu podizanje je ove priče na viši nivo i tome se neizmjerno veselim“ – rekao je Antonio Franić, direktor festivala.
Jedno je sigurno! Jedna od najljepših oaza u Dubrovniku postat će nezaobilazna lokacija za sve koji traže sadržajno, zabavno i edukativno mjesto za cjelodnevno druženje, večernji izlazak ili samo za uživanje u najfinijim zalogajima s potpisom najboljih hrvatskih chefova među kojima će se opet naći i Tea Mamut, Robert Predrag Žmire, Gorana "Goge" Milaković, Beg's plant based street food, nagrađivana zadarska ekipa Picnic Mingle & Fun kao i neka nova imena koja će predstaviti dubrovačku gastronomiju.
Još je jedna novost da će se ove godine Bavarin i njegov trogirski "festivalski brat" Babarol predstaviti i na jednom od najvećih festivala regije, Weekend Food Festivalu u Rovinju od 14.-16. travnja na kojem će se naći ponajbolji svjetski chefovi kao što su Franco Pepe, Maša Salopek, Dabiz Munoz i Ana Roš - a u njihovom društvu i gourmet ponuda Bavarina i Babarola.
Ulaz za svih deset dana drugog izdanja Bavarina i ove godine je naravno slobodan!
Sve dodatne informacije o ugostiteljskoj ponudi kao i bogatom glazbenom i zabavnom programu očekujte uskoro na društvenim mrežama festivala, Facebooku i Instagramu, kao i na službenoj stranici Turističke zajednice Grada Dubrovnika!