Jagode sa špinatom i orasima
Za dresssing: 1. Tostiraj orahe na tavici ili ih peci u pećnici 8-10 minuta na 175 stupnjeva. Nareži ih na sitnije komadiće.
2. Pripremi dressing: U zdjeli pomiješaj ocat, ulje, mak, med, senf, sol i papar.
3. U veliku zdjelu stavi špinat, narezani luk i jagode. Dodaj pola dressinga i pomiješaj. Na kraju dodaj sir, orahe i ostatak dressinga, lagano promiješaj i to je to.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- 3/4 šalice oraha
- 1/2 manjeg ljubičastog luka
- 2-3 šake baby špinata
- oko 500 g jagoda (cijela kantica)
- 3/4 šalice smrvljenog feta sira
- 1/4 šalice balzamičnog octa
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 1/2 žlice maka
- 1 1/2 žlice meda
- 1/2 žličice senfa
- 1/2 žličice sli
- 1/8 žličice papra