Tokom 11. mjeseca imali ste priliku osvojiti 4 Alpro poklon paketa. Trebali ste podijeliti vaš recept s minimalno jednim od sastojaka iz Alpro asortimana.
Izdvajamo 4 najbolja recepta na temelju glasova čitateljica. To su:
1. tjedan: didy888 za recept Pita s malinama
Sastojci (Broj osoba: 10)
Za tijesto:
250g glatkog brašna
100g šećera
2 žumanjka
170g maslaca
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
Za nadjev:
4 jogurta čvrsta
150ml Alpro badem napitka bez šećera
100g šećera
1 vanilin šećer
2 bjelanjka
2 žlice griza
5 žlica brašna
200g smrznutih malina
Postupak pripreme
1. Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto. Odvojite polovicu i stavite u frižider, a polovicu u zamrzivač.
2. Od bjelanjaka napraviti snijeg. Smjesi od Alpro napitka i jogurta dodati suhe sastojke i promiješati da se krema sjedini. U smjesu lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Razvaljati dio kore iz friždera i obložiti njime pleh.
3. Preko kore izliti nadjev i ubaciti smrznute maline, a na njega naribati drugu koru iz zamrzivača. Kolač peći na 180°C oko 45 minuta.
2. tjedan: tenebra za recept Ciambella
Sastojci (Broj osoba: 6)
5 jaja sobne temperature
150 grama šećera
250 ml Alpro Almond original napitka
350 grama brašna
1 prašak za pecivo
badem u listićima
granulirani šećer
Postupak pripreme
1. Tući jaja sa šećerom najmanje 10 minuta, kad postanu svjetla i pjenasta te udvostruče volumen postepeno dolijevati bademov napitak.
2. Postepeno dodavati brašno uz neprestano miješanje lopaticom od dna prema gore. Umiješati prašak za pecivo te uliti smjesu u namašćen i pobrašnjen kalup za kuglof promjera 26 cm.
3. Peći 40-45 minuta na 170 stupnjeva. Ostaviti da se ohladi pa izvaditi iz kalupa.
4. Ugrijati žlicu meda (po želji dodati žličicu Amaretta) te kistićem premazati kolač. Posipati listićima badema i granuliranim šećerom.
5. Poslužiti uz šalicu Alpro bademovog napitka!
3. tjedan: lana010 za recept Rezanci s crnilom od sipe u umaku od tikvica
Vrećica kvalitetne tjestenine i mlade organske tikvice dale su mi ideju za odličan, ukusan, lagan obrok! Začini su odigrali svoju ulogu, i jelo je bilo baš za prste polizati! Prvi put sam koristila kokosovo vrhnje za kuhanje, ali u maloj količini. Bila sam skeptična, zato što kokos koristim isključivo za slatka jela. Mogu reći da je u kombinaciji ovih začina dalo jedan zanimljiv "šmek".
Napomena: recept je objavljen na portalu Coolinarica pod mojim korisničkim imenom
Sastojci (Broj osoba: 4)
7 žlica maslinovog ulja
3 srednja luka
4 mlade zelene tikvice
400 g tjestenine s crnilom sipe
1 žličica kurkume
1 žličica Vegete
1 dcl Alpro vrhnja za kuhanje s aromom kokosa
2 dcl vrhnja za kuhanje
1 žličica mljevenog chillija
sol, papar, po želji
prstohvat peršina
Postupak pripreme
Na maslinovom ulju popržite nasjeckani luk, dok ne omekša. Tjesteninu stavite kuhati prema uputama na vrećici. Tikvice dobro operite i naribajte.
Na poprženi luk dodajte tikvice, te poklopite, neka puste svoju tekućinu. Kada otpuste tekućinu dodajte žličicu vegete, kurkumu, chilli. Kada tekućina gotovo ishlapi, dodajte malo kokosovog vrhnja za kuhanje, i 2 dcl običnog vrhnja za kuhanje. Dodajte prstohvat peršina.
Još malo promiješajte i začinite po želji. Sol, papar.....ili začin koji Vam odgovara.
Tople rezance umiješajte u umak i uživajte u pomalo egzotičnom okusu.
Ja sam rezance servirala sa domaćim rajčicama! Dobar tek!!
4. tjedan: popsipops za recept Zdravi doručak-smoothie od posnog sira
Sastojci (Broj osoba: 1)
zobene obične pahuljice
smrznuto šumsko voće
banana ili jabuka (ili oboje,po želji)
posni sir
komadić đumbira(po želji)
cimet
bademovo ili kokosovo Alpro mlijeko
Postupak pripreme
U mikser/blender staviti 5 velikih žlica zobenih pahuljica.
Bademovo mlijeko staviti u šalicu te u mikrovalnu da se zagrije.
Bademovim mlijekom preliti zobene pahuljice, ostaviti pola minute da zobene pahuljice nabubre.
Zatim staviti šaku šumskog voća, dvije velike žlice posnog sira, komadić đumbira (oguljen) te pola oguljene banane
Kada se sve zmiksa i stavi u zdjelicu, ostatak banane narezati i poslagati na kašicu te posipati cimetom (pola žličice).