Uživanje u ljetnim plodovima: Rajčice su pravi izvor zdravlja i okusa

Ako su ljubiteljica slasnih rajčica sigurno već uživaš u ovim divnim plodovima, ali jesi li znala koliko dobrobiti ima za naše zdravlje

Uživanje u ljetnim plodovima: Rajčice su pravi izvor zdravlja i okusa

Juha od rajčica s mrkvom

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(Foto: Pixabay)

Sastojci: 

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 luka, nasjeckana
  • 2 stabljike celera, nasjeckan
  • 1 kg mrkve, nasjeckane
  • 250 g krumpira
  • 500 g umaka od rajčica
  • 750 g cherry rajčica
  • 2 kocke od povrća
  • 1 žličica šećera
  • 1 žlica vinskog octa
  • 250 grama punomasnog mlijeka
  • U najveći lonac stavi ulje, luk i celer i lagano pirjaj dok ne omekšaju. Dodaj mrkvu i krumpir i pirjaj nekoliko minuta. Zatim dodaj ostale namirnice (osim mlijeka) i litru vode. Prekrij i kuhaj 30 minuta, zatim otkrij i kuhaj još 20 minuta.
  • Nakon kuhanja juhu izblendaj ručnim mikserom i dodaj mlijeko i vode ako je potrebno. Juhu serviraj toplu, a može stajati u hladnjaku dva dana.
4/4