Juha od rajčica s mrkvom
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
(Foto: Pixabay)
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 luka, nasjeckana
- 2 stabljike celera, nasjeckan
- 1 kg mrkve, nasjeckane
- 250 g krumpira
- 500 g umaka od rajčica
- 750 g cherry rajčica
- 2 kocke od povrća
- 1 žličica šećera
- 1 žlica vinskog octa
- 250 grama punomasnog mlijeka
- U najveći lonac stavi ulje, luk i celer i lagano pirjaj dok ne omekšaju. Dodaj mrkvu i krumpir i pirjaj nekoliko minuta. Zatim dodaj ostale namirnice (osim mlijeka) i litru vode. Prekrij i kuhaj 30 minuta, zatim otkrij i kuhaj još 20 minuta.
- Nakon kuhanja juhu izblendaj ručnim mikserom i dodaj mlijeko i vode ako je potrebno. Juhu serviraj toplu, a može stajati u hladnjaku dva dana.