Tjestenina s ljutim umakom od rajčica
Priprema:
Tekst se nastavlja ispod oglasa

(Foto: Pixabay)
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- ½ srednjeg luka, sitno narezan na kockice
- ½ žličice čilija
- 1 češanj češnjaka, mljeveni
- 400 grama narezane rajčice
- sol
- 225 g penna tjestenine
- Zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodaj maslinovo ulje i luk te pirjaj sve dok luk ne postan staklast.
- Dodaj čili i češnjak i sve zajedno pirjaj još dvije minute.
- Umiješaj rajčice i pirjaj otkriveno 20 minuta.
- U međuvremenu stavi kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Na kraju ostavi pola šalice vode od tjestenine.
- Kada je umak gotov dodaj tjesteninu i vodu. Dobro promiješaj da se umak i tjestenina sjedine.
- Serviraj toplo.
- Dobar tek!