Uživanje u ljetnim plodovima: Rajčice su pravi izvor zdravlja i okusa

Ako su ljubiteljica slasnih rajčica sigurno već uživaš u ovim divnim plodovima, ali jesi li znala koliko dobrobiti ima za naše zdravlje

Uživanje u ljetnim plodovima: Rajčice su pravi izvor zdravlja i okusa

Tjestenina s ljutim umakom od rajčica

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image


(Foto: Pixabay)

Sastojci: 

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ srednjeg luka, sitno narezan na kockice
  • ½ žličice čilija
  • 1 češanj češnjaka, mljeveni
  • 400 grama narezane rajčice
  • sol
  • 225 g penna tjestenine
  • Zagrij veliku tavu na srednje jakoj vatri. Dodaj maslinovo ulje i luk te pirjaj sve dok luk ne postan staklast. 
  • Dodaj čili i češnjak i sve zajedno pirjaj još dvije minute.
  • Umiješaj rajčice i pirjaj otkriveno 20 minuta. 
  • U međuvremenu stavi kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Na kraju ostavi pola šalice vode od tjestenine. 
  • Kada je umak gotov dodaj tjesteninu i vodu. Dobro promiješaj da se umak i tjestenina sjedine. 
  • Serviraj toplo.
  • Dobar tek!
3/4