Kako zamrznuti krumpir za pomfrit
Kao i kod pečenog krumpira, pomfrit zahtijeva blanširanje, ali dodatni korak donosi malo veću prednost izrade krumpirića koji su izvana svježi, a iznutra neodoljivo pahuljasti.
Oguli krumpir, a zatim nareži na debele ili tanke ploške, ovisno o želji. U velikom loncu kipuće vode blanširaj krumpir oko 2 minute, prilagođavajući vrijeme prema sorti i veličini krumpira.
Zatim uroni krumpir u ledenu kupku da zaustaviš postupak kuhanja. Ocijedi krumpiriće i pusti da se potpuno osuše, a zatim ulij malo biljnog ulja - otprilike 1 žlica za svaka 2 kilograma krumpira - rasporedi ravnomjernim slojem na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i zamrzni dok se ne stvrdne, oko 6 sati ili preko noći.
Premjesti smrznuti krumpir u hermetički zatvorenu vrećicu za zamrzavanje i čuvaj u zamrzivaču do 6 mjeseci. Domaći pomfrit možeš peći ili pržiti izravno iz zamrzivača.
(Foto: Unsplash)