Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Nakon strogog posta, Uskrs se obilježava bogatim doručkom i ručkom

Uskrsno obilje na stolu - isprobajte ove recepte

Ukusna krema od mlaćenice s jagodama

Image



Sastojci:
1 i 1/2 žličice želatine u prahu bez okusa
3/4 šalice šećera
1 šalica mlaćenice (dolje je zamjenski recept)
1 i 1/2 šalica vrhnja za šlaga
450 g jagoda, očišćene i narezane na četvrtine
1 žličica svježe iscijeđenog limunovog soka

Zamjena za mlaćenicu:
125 ml običnog jogurta
125 ml mlijeka
2 žlice svježe iscijeđenog limunovog soka

Priprema:
Za mlaćenicu: sve sastojke dobro izmiješati i ostaviti da miruje pola sata - nakon toga koristiti kao mlaćenicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U malom lončiću pomiješajte želatinu s 3 i pol žlice hladne vode. Ostavite 5 minuta a zatim zagrijte na maloj toplini dok se želatina u potpunosti ne rastopi, oko 30 sekundi.
U velikoj posudi izmiksati 1/4 šalice šećera s mlaćenicom. Dok još uvijek miksajte dodajte želatinu u tankom mlazu. U drugoj posudi umutite vrhnje za šlag i 1/4 šalice šećera, sve dok se šlag ne počne formirati - ali je još uvijek pomalo mekan.
Plastičnom ili gumenom žlicom lagano umiješajte polovicu šlaga u mlaćenicu. A nakon toga dodajte i ostatak šlaga i izmiješajte. Smjesu stavite u navlažene male posudice, pokrijte plastičnom folijom i stavite u hladnjak na barem 6 sati.
Kada ste spremni za posluživanje jagode pomiješajte s četvrtinom šalice šećera, sokom od limuna i jednom žlicom vode. Ostavite da odstoje 5 minuta.
Navlaženim nožem prođite uz rub posudica, te ih nakon toga nakratko umočite u kipuću vodu (kako bi se lakše odvojile i "ispale" iz nje) prije nego ih prevrnete na tanjurić. Poslužite s jagodama.

12/12