Uskrs: 5 recepata za malo drugačiju gozbu

Proslavi Uskrs uz malo drugačije recepte i inspiriraj se našim idejama

Uskrs: 5 recepata za malo drugačiju gozbu

Pina Colada torta

Nema ništa boljeg nego desert koji priziva ljeto, čak i na Uskrs, a zbog ove torte od ananasa i ruma osjećat ćeš se kao da si već na plaži! 

Priprema
Za dekoraciju: Kokosovo brašno, komadići ananasa

Priprema:

1. S ručnim mikserom pomiješaj sir i maslac. Dodaj ostale sastojke i lagano miješaj. Kada se sve spoji - pojačaj mikser na srednju jačinu dok ne dobiješ glatku smjesu. 

Vrijeme je da sve spojiš u tortu. Donji sloj biskvita premaži kremom, dodaj drugi sloj biskvita i ponovno premaži kremom. Na kraju dodaj kokosovo brašno i kokos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Sastojci:

  • 2 i pol šalice brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • 4 jaja
  • 1 šalica šećera
  • pola šalice kokosovog šećera
  • pola šalice kokosovog ulja
  • 1/4 šalice ruma
  • 1/4 šalice kokosovog mlijeka
  • 1 šalica narezanog ananasa

:

1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Podmaži i pobrašni dva kalupa za torte i ostavi ih sa strane. 

2. Pomiješaj zajedno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol, i ostavi na stranu. 

3. U velikoj zdjeli za miješanje umuti jaja. Dodaj oba šećera i umuti dok ne postane glatko. Dodaj kokosovo ulje. Promiješaj pola smjese brašna dok se sve ne spoji.

4. Pomiješaj rum i kokosovo mlijeko. Dodaj drugu polovicu brašna, a zatim i komade ananasa. 

5. Ravnomjerno rasporedi smjesu na pripremljene kalupe i peci 25 do 30 minuta. Prije nego li ih makneš s kalupa, ostavi da se ohlade barem 10 do 15 minuta. 

Krema od kokosa

Sastojci:

  • 200 g kremastog sira
  • 3/4 šalice rastopljenog maslaca
  • 4 žličice kokosovog mlijeka
  • 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
6/6