Pina Colada torta
Nema ništa boljeg nego desert koji priziva ljeto, čak i na Uskrs, a zbog ove torte od ananasa i ruma osjećat ćeš se kao da si već na plaži!
Priprema
Za dekoraciju: Kokosovo brašno, komadići ananasa
Priprema:
1. S ručnim mikserom pomiješaj sir i maslac. Dodaj ostale sastojke i lagano miješaj. Kada se sve spoji - pojačaj mikser na srednju jačinu dok ne dobiješ glatku smjesu.
Vrijeme je da sve spojiš u tortu. Donji sloj biskvita premaži kremom, dodaj drugi sloj biskvita i ponovno premaži kremom. Na kraju dodaj kokosovo brašno i kokos.
Sastojci:
- 2 i pol šalice brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- pola žličice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 4 jaja
- 1 šalica šećera
- pola šalice kokosovog šećera
- pola šalice kokosovog ulja
- 1/4 šalice ruma
- 1/4 šalice kokosovog mlijeka
- 1 šalica narezanog ananasa
:
1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Podmaži i pobrašni dva kalupa za torte i ostavi ih sa strane.
2. Pomiješaj zajedno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol, i ostavi na stranu.
3. U velikoj zdjeli za miješanje umuti jaja. Dodaj oba šećera i umuti dok ne postane glatko. Dodaj kokosovo ulje. Promiješaj pola smjese brašna dok se sve ne spoji.
4. Pomiješaj rum i kokosovo mlijeko. Dodaj drugu polovicu brašna, a zatim i komade ananasa.
5. Ravnomjerno rasporedi smjesu na pripremljene kalupe i peci 25 do 30 minuta. Prije nego li ih makneš s kalupa, ostavi da se ohlade barem 10 do 15 minuta.
Krema od kokosa
Sastojci:
- 200 g kremastog sira
- 3/4 šalice rastopljenog maslaca
- 4 žličice kokosovog mlijeka
- 1/2 žličice ekstrakta od vanilije