Uskrs: 5 recepata za malo drugačiju gozbu

Proslavi Uskrs uz malo drugačije recepte i inspiriraj se našim idejama

Uskrs: 5 recepata za malo drugačiju gozbu

Quiche od šunke i sira

Ovaj fanatastični quiche oduševit će te zbog svoje jednostavne pripreme. Uživaj u okusima savršenog tijesta, špinata, sira i šunke.

Priprema
Priprema:

1. Rastopi maslac i na njemu dinstaj luk. Dodaj šunke i komadiće slanine i kuhaj još nekoliko minuta.

2. U velikoj zdjeli pomiješaj jaja i malo mlijeka. Dodaj sir, peršin, papar, špinat i smjesu od šunke i luka. Stavi na tijesto. 

3. Peci 25 do 35 minuta dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Iskoristi čačkalicu akko bi provjerila je li dovoljno pečen, čačkalica mora izaći čista. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Sastojci za tijesto:

  • 150 g maslaca
  • 300 g brašna
  • prstohvat soli
  • 2 žlice tople vode



1. U brašno umiješaj sol. Hladan maslac izreži na listiće i pomiješaj s brašnom.

2. Mijesi sastojke trljanjem da se maslac upije u brašno. Nakon nekoliko minuta miješanja smjesa bi trebala postati kompaktna.

3. Kad smjesa postane slična krušnim mrvicama dodaj žlicu-dvije tople vode i oblikuj loptu od tijesta.

4. Tijesto zamotaj u foliju i stavi u hladnjak na nekoliko sati (može i preko noći).

5. Tijesto razvaljaj na pobrašnjenoj površini, a zatim ga utisni u kalup. Prije pečenja izbodi tijesto vilicom da se ne napuhne prilikom pečenja.

Sastojci za Quiche:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • žličica maslaca
  • luk
  • pola šalice narezane šunke
  • 5 jaja
  • pola šalice mlijeka
  • šalica narezanog sira (cheddar ili mozzarella)
  • šalica špinata
  • peršin
  • papar
  • slanina po želji
3/6