Salata od pečene cikle i kozjeg sira
Ovo je savršena salata: Kremasti kozji sir (ili feta ako ju više voliš), pečena cikla, avokado. Rikolu dodaj za dašak gorčine ili je zamijeni s nekom drugom salatom koju voliš i poprskaj s orašastim plodovima - mi biramo orahe.
Za preljev:
Priprema:
1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Umotaj svaku ciklu u foliju i stavi na papir za pečenje. Peci ih dok en omekšaju, oko sat vremena. Pusti ih da se ohlade i zatim ih oguli i nareži na komadiće.
2. U međuvremenu napravi preljev za salatu: U posudi pomiješaj maslinovo ulje, ocat, senf, javorov sirup za malo slatkoće te malo soli i papra.
3. U zdjelu za salatu stavi rikolu i malo preljeva. Zatim dodaj komadiće cikle i avokada, sir, šipak i orahe. Dodaj ostatak preljeva i dobro promiješaj.
Sastojci:
- 6 srednje cikle
- rikola
- kozji sir (smrvljeni)
- nasjeckani orasi
- šipak
- avokado
- maslinovo ulje
- ocat acceto balsamico
- javorov sirup (po želji)
- Dijon senf
- sol, papar