Začinjeno pečeno pile sa krumpirima
Sastojci za 4 osobe:
1 manje pile
maslinovo ulje
ružmarin
malo naribane korice limuna
sol
papar
3 režnja češnjaka, sitno nasjeckana
3-4 krumpira, narezana na manje komade
4 kriške limuna
Priprema jela:
1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
2. Operite i očistite pile.
3. Pomiješajte 1 žlicu ulja, ružmarin, koricu limuna, sol, papar i češnjak u manjoj posudi. Sa smjesom premažite pile.
4. Pile stavite na namašteni lim za pečenje. Krumpir pomiješajte sa malo maslinovog ulja te rasporedite oko pileta.
5. Stavite u pećnicu na 40 minuta. Povećajte temperaturu na 230 stupnjeva i pecite još 20 minuta.
6. Izvadite pile, ostavite da se malo ohladi, a zatim ga razrežite i poslužite sa krumpirom te kriškama limuna.