Fritaja sa tikvicama i krumpirom
Sastojci za 4 osobe:
1 manji krumpir, narezan na kockice
sol
1 žlica maslaca
1 ljubičasti luk, sitno narezan
1 manja tikvica, narezana na male trakice
papar
4 jaja
1 žlica vinskog octa
Priprema jela:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. U loncu sa kipućom vodom i malo soli kuhajte krumpir 10 minuta. Dobro ga ocijedite.
3. U tavi otopite maslac i 6-7 minuta pržite luk, a zatim još 2 minute češnjak.
4. U tavu dodajte tikvice, krumpir, malo soli i papar te pržite još 5 minuta.
5. U tanjuru zamutite jaja sa vinskim octom. Prelijte preko povrća u tavi i pomiješajte. Držite na laganoj vatri 2-3 minute tako da se jaja stvrdnu, ali da i dalje ostanu vlažna.
6. Sadržaj iz tave prebacite u vatrostalnu posudu i stavite u pećnicu na 10 minuta.