Ukusni recepti s jajima koji će obogatiti uskršnji stol

Delicije s jajima koje će se naći na uskršnjem stolu

Ukusni recepti s jajima koji će obogatiti uskršnji stol

Pečena jaja sa šunkom, u umaku od rajčica i češnjaka

Sastojci za 2 osobe

1 žlica ekstradjevičanskog maslinova ulja
1 češanj češnjaka, narezan na listiće
400 g pelata 
6 listova svježeg bosiljka, nasjeckanog
sol i papar 
4 tanke kriške nemasne šunke
2 jaja

Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 18o stupnjeva.
2. Zagrijte ulje na srednje velikoj tavi i pržite češnjak dok ne poprimi lijepu zlatnožutu boju. Dodajte nasjeckane pelate i uz povremeno miješanje 10 minuta kuhajte na umjereno jakoj vatri.
3. Kada je umak gotov umiješajte bosiljak i začinite paprom i soli.
4. Na dno dviju vatrostalnih posuda (promjera otprilike 10 cm i dubine otprilike 6 cm) posložite kriške šunke. Prelijte ih umakom od rajčica i preko svake zdjelice razbijte po jedno jaje. Pecite na sredini pećnice 13 minuta ili dok jaja ne budu pripremljena prema vašem ukusu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa



Izvor: Talijanska kuharica, Gino D'Acampo

Nakladnik: Mozaik knjiga, Zagreb

4/8