Ove blagdanske sezone usprobajte proširiti kolekciju svojih slastica, kolača i keksi s ovim jednostavnim receptom za tijesto koje može biti baza za četiri (a i mnogo više) potpuno različita keksa. Od gurmana do ljubitelja čokolade, ovi keksi imaju nešto što će se svakome dopasti.
Osnovno tijesto više nego jednostavno: 2 šalice neslanog maslaca i 4 šalice brašna (oštro ili pola/pola). Mikserom dobro izmješajte ta dva sastojka i spremni ste dalje se uhvatiti u koštac s ovim ukusnim keksima. Tijesto podijelite na četiri ravnomjerna dijela i spremni ste za dodavanje posebnih sastojaka.
Ako želite isprobati sva četiri recepta, ali se brinete što imate četiri tijesta, a samo jednu jedinu pećnicu – bez brige! Tanki čokoladno mentolni keksi se moraju hladiti najmanje sat vremena, a oni od badema tri sata. Dok završite s jednim kolačićima, ovi idući već će biti spremni – ili još bolje – ostavite ih u hladnjaku ili frizeru i napravite neki drugi dan.
Izvor: Sheknows.com