Ukusni keksi za zimske dane

Iz jedne smjese napravite četiri vrste keksića

Ukusni keksi za zimske dane

Ove blagdanske sezone usprobajte proširiti kolekciju svojih slastica, kolača i keksi s ovim jednostavnim receptom za tijesto koje može biti baza za četiri (a i mnogo više) potpuno različita keksa. Od gurmana do ljubitelja čokolade, ovi keksi  imaju nešto što će se svakome dopasti.

Osnovno tijesto više nego jednostavno: 2 šalice neslanog maslaca i 4 šalice brašna (oštro ili pola/pola). Mikserom dobro izmješajte ta dva sastojka i spremni ste dalje se uhvatiti u koštac s ovim ukusnim keksima. Tijesto podijelite na četiri ravnomjerna dijela i spremni ste za dodavanje posebnih sastojaka.

Ako želite isprobati sva četiri recepta, ali se brinete što imate četiri tijesta, a samo jednu jedinu pećnicu – bez brige! Tanki čokoladno mentolni keksi se moraju hladiti najmanje sat vremena, a oni od badema tri sata. Dok završite s jednim kolačićima, ovi idući već će biti spremni – ili još bolje – ostavite ih u hladnjaku ili frizeru i napravite neki drugi dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor: Sheknows.com

1/5