Složenac sa šparogama i šunkom
Sastojci za 6 osoba
200 g tjestenine (npr. široki rezanci)
250 g šparoga, narezanih na male komadiće
30 g brašna
timijan
sol
papar
200 ml mlijeka
200 ml kokošjeg temeljca
1 žlica maslaca
2 luka, sitno nasjeckana
1 žlica limunovog soka
250 g šunke, narezane na manje kockice
peršin
50 g krušnih mrvica
30 g naribanog parmezana
Priprema jela
1. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Lagano namastite vatrostalnu posudu za pećnicu.
2. Skuhajte tjesteninu, a pred kraj dodajte šparoge. Ocijedite.
3. U posudi pomiješajte brašno, timijan, sol i papar. Postepeno dolijte mlijeko i temeljac te dobro promiješajte.
4. U posudi za umak rastopite maslac te pržite luk 3-4 minute. Dodajte smjesu sa mlijekom te držite na vatri 3-4 minute uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Maknite sa vatre i ulijte limunov sok.
5. U većoj posudi pomiješajte tjesteninu, smjesu sa mlijekom, šunku i peršin te prebacite u vatrostalnu posudu.
6. Posipajte sa krušnim mrvicama i parmezanom te pecite 10 minuta u pećnici.