Ukusne šparoge na tanjuru

Šparoge se mogu pripremiti na bezbroj načina...

Ukusne šparoge na tanjuru

S dolaskom proljeća stiže nam i ukusno povrće, a među najranijima svakako su šparoge. Osim što su izuzetno zdrave za ljudski organizam, također potiču detoksikaciju i prava su gastronomska delicija. 

Imaju bogatu nutritivnu vrijednost te obiluju vitaminima, mineralima i vlaknima i niskokalorična su namirnica. 

Šparoge je najbolje kuhati u kipućoj slanoj vodi 5 do 8 minuta, ovisno o debljini. Da bi se što više očuvali hranjivi sastojci, tijekom kuhanja lonac mora biti poklopljen, a koristi se minimalno potrebna količina vode. Kod dugog kuhanja šparoge postaju neukusne, gorke, slomljene strukture i izgube karakterističnu boju. Nakon kuhanja šparoge se procijede. Još bolja termička obrada je kuhanje na pari.

Neka se šparoge ovog proljeća svakako nađu na vašem tanjuru barem jednom tjedno, a nedostaje li vam ideja kako ih pripremiti, mi vam donosimo nekoliko odličnih recepata. 

Osim s jajima, šparoge se mogu pripremiti na bezbroj načina. Mogu se koristiti za pripremu salata, juha, odlično se slažu s jelima od tjestenina i riže, s jajima, mesom, ribom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Foto: Valeria_aksakova - Freepik.com

1/8