Ukusne i zdrave

Tri recepta za zdrave povrtne juhe koje će te ugrijati ove jeseni

Jesen i zima dva su godišnja doba kada najviše volimo jesti tople juhe, a u nastavku pronađi jednostavne recepte za ukusne juhe od povrća koje će te ostaviti bez teksta

jesen-juhe.jpg
Foto: Unsplash

Juha od brokule

  • 900 g brokule
  • 2 žlice maslaca
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 velika ljutika, narezana na tanko
  • 1 mali krumpir, narezan na kockice
  • 500 ml pilećeg temeljca
  • 700 ml vode
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 žlice limunovog soka
  • malo soli i papra
Image
Foto: Unsplash

Stabljike brokule odvoji od krune i nareži ih na tanke ploške, a krune na cvjetiće. U velikom loncu na srednje jakoj vatri otopi maslac, a zatim umiješaj ulje. Dodaj ljutiku i kuhaj dok ne omekša, 3 do 4 minute, miješajući. Dodaj brokulu, krumpir, 1 žličicu soli i prstohvat crnog papra i kuhaj, povremeno miješajući, dok brokula ne postane svijetlo zelena, oko 5 minuta. Dodaj temeljac i vodu. Poklopi i pirjaj na srednje jakoj vatri dok brokula i krumpir ne omekšaju, 10 do 15 minuta. Ostavi da se ohladi 5 minuta. Blenderom izmiksaj juhu u pire i po potrebi dodaj još vode. Vrati u lonac, umiješaj vrhnje, zatim zagrij na laganoj vatri. Umiješaj sok od limuna, začini solju i crnim paprom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
4/4