Gastro
Gastro

U slavonskom tjednu 'Večere za 5 na selu' pobijedila je Tajana. Imamo njezine recepte

U slavonskom tjednu 'Večere za 5 na selu' pobijedila je Tajana. Imamo njezine recepte
Pobjednica trećeg tjedna 'Večere za 5 na selu' bavi se kuglanjem i istinski uživa u kuhanju

Treći tjedan potrage za najboljim kuharom amaterom u kulinarskom showu „Večera za 5 na selu“ vodio nas je u Osijek i okolicu, gdje su se za titulu najbolje u slavonckom tjednu borile Anita, Ljubica, Sara, Lea i Tajana.

Pobijedila je 38-godišnja medicinska sestra Tajana Škrobot iz Tenje. Sebe opisuje kao veselu i druželjubivu osoba koja se uz posao u bolnici, bavi i kuglanjem te adrenalinskim sportovima. Naglasila je kako istinski uživa u kuhanju, pogotovo kad s malo namirnica napravi neko ukusno i neobično jelo. 

Imamo njezine pobjedničke recepte:

Okusi djetinstva

8 paprika

1 kg krumpira

2 glavice luka

malo slanine

sol, vegeta, papar, crvena mljevena paprika

- izribati krumpir, posoliti, ostaviti da pusti vodu - ocijediti krumpir, dodati izdinstani luk i slaninu sitno nasjeckanu, dodati začine po želji - staviti ih u tepsiju, okolo njih ostatak izribanog krumpira, premazati s uljem - peći na 180 stupnjeva oko jedan sat, tijekom pečenja okreniti ih 2-3 puta

Veseli pastirac

1 kg divljači 

2 kg junetine

30 dkg ovčetine

500 ml pasirane rajčice

3 kocke od gljiva

2 dcl crnog vina

4 mrkve

1 kg luka

1 komorač

pola praška za pecivo

sol, papar, 5 žlica slatke mljeveve paprike,1 žličica ljute crvene mljevene paprike, vegeta

- u kotlić staviti izmiksani komorač, mrkvu i luk, staviti divljač i ovčetinu i prašak za pecivo - nakon nekih sat vremena dodati junetinu - nakon još sat vremena dodati rajčicu, kocke i začine i na kraju vino - nakon cca 3 sata probajte i ako je meso mekano poput maslaca gotovo je  

Medeni smješko

biskvit

250 gr tamne čokolade

250 gr margarina

6 jaja

2 i 1/2 šećera u prahu

1 dcl brašna

Glazura

100 grama margarina

100 grama tamne cokolade

50 grama meda

- premazati kalup margarinom - otopiti margarin u mikrovalnoj pećnici, dodati izlomljenu čokoladu i miješati - izmiksati žumanjke sa šećerom, brašnom i dodati snijeg od bjelanjaka - izliti u kalup, peći 30-ak minuta, dok gore kora ne popuca - ohladiti,pa staviti u zamrzivač preko noći - za glazuru otopiiti čokoladu u istopljenom margarinu, dodati med, tortu odvojiti od kalupa, preliti glazuru po smrznutoj torti

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx