403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Gastro
Gastro

U slavonskom tjednu 'Večere za 5 na selu' pobijedila je Tajana. Imamo njezine recepte

U slavonskom tjednu 'Večere za 5 na selu' pobijedila je Tajana. Imamo njezine recepte
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Pobjednica trećeg tjedna 'Večere za 5 na selu' bavi se kuglanjem i istinski uživa u kuhanju

Treći tjedan potrage za najboljim kuharom amaterom u kulinarskom showu „Večera za 5 na selu“ vodio nas je u Osijek i okolicu, gdje su se za titulu najbolje u slavonckom tjednu borile Anita, Ljubica, Sara, Lea i Tajana.

Pobijedila je 38-godišnja medicinska sestra Tajana Škrobot iz Tenje. Sebe opisuje kao veselu i druželjubivu osoba koja se uz posao u bolnici, bavi i kuglanjem te adrenalinskim sportovima. Naglasila je kako istinski uživa u kuhanju, pogotovo kad s malo namirnica napravi neko ukusno i neobično jelo. 

Imamo njezine pobjedničke recepte:

Okusi djetinstva

8 paprika

1 kg krumpira

2 glavice luka

malo slanine

sol, vegeta, papar, crvena mljevena paprika

- izribati krumpir, posoliti, ostaviti da pusti vodu - ocijediti krumpir, dodati izdinstani luk i slaninu sitno nasjeckanu, dodati začine po želji - staviti ih u tepsiju, okolo njih ostatak izribanog krumpira, premazati s uljem - peći na 180 stupnjeva oko jedan sat, tijekom pečenja okreniti ih 2-3 puta

Veseli pastirac

1 kg divljači 

2 kg junetine

30 dkg ovčetine

500 ml pasirane rajčice

3 kocke od gljiva

2 dcl crnog vina

4 mrkve

1 kg luka

1 komorač

pola praška za pecivo

sol, papar, 5 žlica slatke mljeveve paprike,1 žličica ljute crvene mljevene paprike, vegeta

- u kotlić staviti izmiksani komorač, mrkvu i luk, staviti divljač i ovčetinu i prašak za pecivo - nakon nekih sat vremena dodati junetinu - nakon još sat vremena dodati rajčicu, kocke i začine i na kraju vino - nakon cca 3 sata probajte i ako je meso mekano poput maslaca gotovo je  

Medeni smješko

biskvit

250 gr tamne čokolade

250 gr margarina

6 jaja

2 i 1/2 šećera u prahu

1 dcl brašna

Glazura

100 grama margarina

100 grama tamne cokolade

50 grama meda

- premazati kalup margarinom - otopiti margarin u mikrovalnoj pećnici, dodati izlomljenu čokoladu i miješati - izmiksati žumanjke sa šećerom, brašnom i dodati snijeg od bjelanjaka - izliti u kalup, peći 30-ak minuta, dok gore kora ne popuca - ohladiti,pa staviti u zamrzivač preko noći - za glazuru otopiiti čokoladu u istopljenom margarinu, dodati med, tortu odvojiti od kalupa, preliti glazuru po smrznutoj torti

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx