
6 trikova uz koje će cheesecake uvijek ispasti savršeno

Cheesecake je jedna od najpopularnijih i najjednostavnijih torti na svijetu, koju mogu pripremiti i početnici. Međutim, unatoč tome, ponekad ne ispadne baš onako kako smo željeli. Najčešće se dogodi da torta popuca na vrhu ili da se krema ne stvrdne.
Zato smo pripremili nekoliko trikova i savjeta koji će učiniti da priprema cheesecakea više ne bude noćna mora, a tvoja slastica uvijek bude savršena. S ovim savjetima nećeš samo izbjeći najčešće pogreške, već ćeš naučiti i kako da postigneš onu kremastu teksturu i zlatnu boju na vrhu koja čini cheesecake posebnim.
Pravi sastojci
Koristi visokokvalitetni krem sir s punom masnoćom (oko 70% masnoće) za bogatu i kremastu teksturu. Cheesecake je luksuzna i zasitna slastica, pa ako recept zahtijeva korištenje punomasnih sastojaka, nemoj eksperimentirati s manje masnim sirom, jer nećeš dobiti kremu s punim okusom i teksturom. Krem sir treba biti na sobnoj temperaturi prije upotrebe, kako bi se bolje povezao s ostalim sastojcima.
Priprema podloge
Klasična podloga za cheesecake priprema se od mljevenih graham krekera. Upotrijebi otopljeni maslac kako bi povezala kekse i dobila hrskavu teksturu. Kada smjesu izliješ u kalup, prvo je ravnomjerno rasporedi po cijeloj površini, a zatim je dobro pritisni dlanom ili dnom čaše kako bi je učvrstila. Tako će podloga tvoje torte postati kompaktna dok se hladi u hladnjaku i neće se mrviti.Podlogu možeš unaprijed peći na 180°C 10 do 15 minuta, kako bi postala hrskava i stabilna.
Važna je temperatura
Bez obzira pripremaš li cheesecake sa ili bez pečenja, pobrini se da svi sastojci budu na sobnoj temperaturi. To se posebno odnosi na maslac, jaja i krem sir, dok vrhnje može biti iz hladnjaka. Ovo omogućuje bolju emulgaciju i kremastu teksturu.
Miješanje sastojaka
Nemoj pretjerivati s miješanjem sastojaka, već ih miješaj samo toliko da se povežu. Krem sir na sobnoj temperaturi prvo izmiješaj na niskoj brzini kako bi spriječila nastajanje grudica. Jaja dodaj postupno i dobro ih umiješaj kako bi smjesa bila ujednačena. Smjesa koja na kraju nastane treba biti glatka, lagana i pomalo prozračna.
Vodena kupka
Cheesecake se obično peče u vodenoj kupki, što znači da se peče u kalupu za torte koji staviš u veći lim s vodom. Jaja koja dodaješ u kremu vole vlažno okruženje kako bi mogla pravilno narasti. Vodena kupka također pomaže da cheesecake ne bude suh te da ne izgori. Para iz vruće kupelji polako i ravnomjerno podiže cheesecake, čime se smanjuje mogućnost nastanka pukotina. U vodenoj kupki peče se, na primjer, poznati japanski cheesecake.
Umjesto korištenja vodene kupke, možeš staviti posudu s vrućom vodom na dno pećnice. Na taj način također možeš stvoriti paru u pećnici koja će osigurati da se cheesecake ravnomjerno ispeče i ne bude suh.
Pričekaj s posluživanjem
Nakon pečenja, ostavi cheesecake u isključenoj pećnici sa zatvorenim vratima još 1 do 2 sata. Postepeno hlađenje pomaže spriječiti stvaranje pukotina. Prije posluživanja, obavezno ohladi slasticu u hladnjaku najmanje 4 sata, a najbolje preko noći, kako bi se okusi razvili, piše Okusno.je.

Tvoje su usne kao čokolada! Smeđe nijanse na usnama hit su ove jeseni

Stigli su prvi topli kaputi, ove modele ćemo nositi tijekom jeseni i zime

Tri savršena recepta za mekane cimet rolice
