IDEALNO ZA DIJETU

Jednostavan trik za slađu kavu, bez mlijeka ili šećera

Ne možeš zamisliti jutro bez šalice tople kave? Ako želiš da bude još ukusnija, a nastojiš izbjeći upotrebu mlijeka ili šećera, dodaj joj cimet - evo zašto je to izvrsna ideja

Kava s cimetom
Foto: profimedia.hr

Mnogi si jutra gotovo ne mogu zamisliti bez šalice razbuđujuće kave. Budući da je kava prirodno gorkog okusa, u želji da bude ukusnija i prije svega slađa, često dodajemo malo šećera i/ili mlijeka. U slučaju da si na dijeti ili si odlučila smanjiti količinu šećera koju dnevno unosiš, vjerojatno ti pomisao na gorku kavu nije previše privlačna. Ali i za takve situacije postoji rješenje! Umjesto šećera i mlijeka, kavi jednostavno dodaj cimet.

Image
ZDRAVE NAVIKE

Matcha čaj: Moćni napitak savršena je zamjena za kavu, a ima zdravstvene prednosti

Cimet kavi pruža zanimljiv okus, ali to nije jedini razlog zašto je dobro dodati ovaj začin tvom omiljenom toplom napitku. Dodavanjem prstohvata cimeta tvoja kava neće biti samo ukusnija, već će biti i zdravija, budući da redovito konzumiranje cimeta donosi brojne zdravstvene koristi. Cimet je, naime, pun antioksidanata i pomaže tijelu u borbi protiv slobodnih radikala. Istraživanja su pokazala da također ima protuupalna svojstva, piše okusno.je.

Image
Foto: profimedia.hr

Dakle, koje su koristi od konzumiranja kave s cimetom?

  • Pomaže u regulaciji šećera u krvi.
  • Smanjuje želju za slatkim i ublažava apetit, stoga je odličan izbor za mršavljenje.
  • Poboljšava kognitivne sposobnosti, jača pamćenje i poboljšava koncentraciju. Istraživanja pokazuju da čak i samo miris cimeta može pozitivno utjecati na rad mozga.
  • Ublažava simptome i pomaže u oporavku od prehlade ili gripe.

POGLEDAJ VIDEO: KAKO SE ZDRAVO HRANITI NA POSLU?