Slana zobena kaša sa sirom i jajem na oko
Priprema:
1. Stavi kuhati vodu u lončiću. Kada zavrije, smanji vatru i dodaj zobene pahuljice. Kuhaj oko 3-5 minuta ili dok pahuljice ne upiju svu tekućinu. Ugasi vatru, umiješaj ribani sir i začini.
2. U tavi zagrij pola žličice kokosovog ulja, dodaj povrće (luk i papriku) i kuhaj oko tri minute, dok ne omkeša. Povrće dodaj u zdjelicu sa zobenom kašom.
3. Preostalu količinu kokosovog ulja iskoristi za jaje na oko i napravi ga po svojoj želji. Jaje posluži preko zobene kaše i po želji dodaj još sira ili orašastih plodova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- šest žlica zobenih pahuljica
- šalica vode
- sol, papar
- 2 (ili više) žlice ribanog sira po želji (npr. cheddar)
- 1 žličica kokosovog ulja
- 1 jaje
- 1/4 šalice crvene paprike narezane na kockice
- 2 žlice usitnjenog luka
- po želji dodatni začini (npr. kurkuma) i nasjeckani orašasti plodovi