Slanutak, rajčice i krastavci u jogurtu
Priprema:
1. Na malo maslinovog ulja dodaj ocijeđeni slanutak te ga začini s kuminom, paprikom, te dodaj sol i papar po želji. Kuhaj sve dok slanutak ne postane zlatno-smeđe boje, oko 5 minuta. Na kraju dodaj usitnjeni češnjak.
2. U zdjeli pomiješaj narzane rajjčice, krastavce, nasjeckani luk, limunov sok, malo maslinovog ulja, sol i papar.
3. U zdjelicu za serviranje dodaj grčki jogurt, salatu i slanutak. Po želji dodaj malo svježeg kopra i maslinovog ulja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sastojci:
- malo maslinovog ulja
- konzerva slanutka
- pola žličice kumina
- pola žličice dimljene ili slatke paprike
- sol, papar
- 1 režanj češnjaka
- 10 cherry rajčica
- 2 manja svježa krastavca ili jedan veći
- pola ljubičastog luka
- 2 žlice limunovog soka
- 1 grčki jogurt
- malo svježeg kopra po želji