Pečeno pile sa začinima
(za 4 osobe)
SASTOJCI:
jedno pile oko 1,5 kg
3 žlice sitno sjeckanog svježeg začinskog bilja (timijan,bosiljak,peršin,mažuran)
4 žlice maslinovog ulja
1 limeta
4 lista lovora
2 grančice ružmarina
miješano povrće: mrkva, batat, luk, paprika...
PRIPREMA:
Ugrijte pećnicu na 200*C. Operite pile i dobro ga posušite te ga natrljajte iznutra sa soli. Zatim lagano odvojite kožu na prsima pileta sa prstima tako da podvučete prst ispod da dobijete dva džepa iznad svakog bijelog mesa (prsa) te unutra stavite sitno nasjeckano začinsko bilje i sol te malo ulja, a u sredinu pileta stavite ružmarin, lovor i prerezanu limetu. Izvana premažite pile sa uljem, solju i paprom te ga podvežite sa špagom za pečenje. Takvo pile stavite na lim pun miješanog povrća i pecite oko sat i pol vremena. Dobar tek.